livet umgänge

FÖDELSEDAGSKALAS HOS SVÅGERN

I lördags var vi på födelsedagskalas hos svågern. Det var trevligt och mycket gott, som vanligt. Men denna gång stod någon annan än den vanliga för bakandet.

födelsedagskalas hos svågern

Jag konstaterade vid halv sju på morgonen att det snöade ganska ordentligt. Vissa kan uppfatta det som busväder och att det är obehagligt att köra, men för mig var det bara som en vanlig vinterdag till eller från jobbet. Skillnaden var bara att det var mer positivt för det var ju dagsljus. Vintertid kör jag ju alltid i mörker.

Vi körde vägen via Uppsala och plockade upp mina föräldrar för vidare färd till Spånga, Stockholm. Svågern hade bjudit in till kalas. Svågern som i detta fall är syrrans man.

Fint vårpynt på bordet

Oftast när det bjuds in till brunch, lunch, middag eller fika så är det han som ”står i grytorna”. Han är bra på det och tycker det är kul. Men denna gång var det faktiskt syrran som bakat. Och det hade hon lyckats toppenbra med. Supergott och fräsch allting.

födelsedagskalas hos svågern

Mmmm, morotskaka. Den klassikern tröttnar man ju aldrig på.

födelsedagskalas hos svågern

De köpte huset för kanske 15 år sedan och har byggt ut det och totalrenoverat det. Här kan man se det nyrenoverade köket då vi var där och åt en second breakfast. Köket är nu renoverat för andra gången 🙂

Så coola lampor över matbordet. Väldigt behagligt sken. Här hittar man dem. (Ej reklam).

Lite dålig bild på ett penningträd (paradisträd), men tyckte den växten var så fin. Minns inte att jag sett nån sån förut. Bilden får också symbolisera bakslaget som kom den morgonen. Man ser till och med snöstrimmor på fönstret. 🙁

Efter kalaset skjutsade vi hem mina föräldrar igen. Där hemma hade det kommit ordentligt med snö så vi passade på att hjälpa dem skotta gångarna och garageuppfarten. Lätt gjort för oss, svårare för dem. Och när vi kom hade det kommit en hel del där också. Då var det bara att skotta vår gång, garageuppfart och Andreas föräldrars garageuppfart. Men det var snabbt gjort och det var ju en bra vardagsmotion 🙂

Igår hängde jag med dottern en del. Var med henne på matbutiken och sen var hon hos oss för att göra storkok. Hon ville göra ett gäng matlådor och vi har bättre kök än vad hon har. Mysigt att få umgås några timmar. I övrigt har vi lagt timmar på att försöka hitta en resa till i sommar. Gaaaalet svårt. Vi vill inte ”bara ta nåt”. Men nu börjar vi nog närma oss ett beslut.

Och plötsligt var helgen slut och det är måndag igen. Bara att kavla upp ärmarna och köra.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.