resor - långa & korta

STRANDPROMENAD OCH BÅTTUR I ZÜRICH

Att ta en strandpromenad och båttur i Zürich hade vi siktat in oss på redan hemma, så det såg vi till att göra. Det var helt klart värt att satsa på.

Strandpromenad längs Zürichsjön

strandpromenad och båttur i Zürich

Det hade varit blåst och regn vår första dag och sedan mestadels mulet tråkväder de andra dagarna. Så ni kan ju tänka er känslan när solen äntligen tittade fram och vi såg det här! Sista dagens förmiddag hade hade vi bestämt oss för att ta en promenad längs stranden och sedan hoppa på en båt.

Vi checkade ut från hotellet, lämnade in väskorna och gav oss ut. Gick söderut längs Zürichsjön.

strandpromenad och båttur i Zürich

Det var lite blåsigt och bara några få plusgrader så det var lite ruggigt, men så härligt med solen.

Vi tittade omväxlande ut över sjön och in mot staden. De flesta hus är rätt gamla, minst sagt. Och de hus som är nyare är många gånger rätt ”spejsiga”.

strandpromenad och båttur i Zürich

Vi hade gott om tid så vi gick sakta och njöt.

Längs vägen fanns några fina serveringar. Kan ju minst sagt tänka mig att detta ställe är populärt på sommaren.

strandpromenad och båttur i Zürich

En fin damm låg i parken.

Målet för promenaden var Zürichhorn. En liten udde, där en av båthållplatserna fanns. Ett ställe som Andreas farbror tipsade om när han hörde att vi ville ta en strandpromenad. Överraskande var det här fina stället, Lake side. Och det var öppet.

Eftersom vi gått så sakta så hann vi inte stanna jättelänge. Men det var ju bara tvunget att ta en fika.

strandpromenad och båttur i Zürich

Jamen ni fattar väl att vi var tvungna att klämma in en liten stund i den här miljön. Som tur var låg restaurangen precis intill båtbryggan.

Båttur i Zürich med alperna som fond

När vi kastat i oss fikat på uteserveringen och jag sprungit på toaletten så gled den här båden in. Det är en turbåt som man både kan använda som transportmedel och som en vacker båttur runt sjön. Den startar och slutar vid Bürkliplatz, men det finns som sagt många bryggor att hoppa på och av på. Här kan man läsa om tider och priser mm.

Det finns mini, mellan (klene) och stor (grosse) tur. Upp till mellanturen ingår i Zürich City Card som vi hade. Ordinarie pris är 8,8 CHF (ca 100 SEK) för mellanturen. Den tar ungefär 1,5 timme och går söder ut längs östra stranden och viker av tvärs över sjön över till västra stranden och tillbaka till Bürkliplatz. I Kilchberg ( som ni ser på västra sidan) ligger Lindt’s chokladmuseum. Så jag skulle gissa att man kan ta båten dit.

Strandpromenad och båttur i Zürich

Där ser man Lakeside där vi fikade.

strandpromenad och båttur i Zürich

På båten kan man sitta både utomhus och inomhus. Det finns servering och toaletter. Ett tips är att sitta på vänstra sidan i båtens färdriktning, så ser man husen längs stranden bra och alperna i förgrunden.

strandpromenad och båttur i Zürich

En servitris gick runt och tog upp beställningar. Vi tog ett varsitt glas bubbel. Jamen kan man sitta på däck och dricka bubbel på en båt i Zürich så ska man. Även om det var blåsigt och några få plusgrader 🙂 Jamen det var ju ändå lite soligt och det var ju ändå i princip lunchtid. 😉

Den östra sidan är den dyra fancy sidan. I våra ögon är inte husen speciellt fancy alls. En fyrarumslägenhet utan sjöutsikt, cirka sex km söder om citykärnan, kan kosta ungefär 1,5 milj EUR. Så typ 18 mSEK. Undrar vad ett sånt här hus skulle kosta?!

strandpromenad och båttur i Zürich
Strandpromenad och båttur i Zürich

Titta så vackert! Här svänger båten över till västra sidan och jag passade på att skjuta av några bilder.

strandpromenad och båttur i Zürich

Och så där ja. Då var vi tillbaka i centrum igen efter att ha tagit en strandpromenad och båttur i Zürich. I hamnen stod Andreas farbror och mötte upp oss, som vi kommit överens om. Han skulle ta oss med på en fantastisk lunch och eftermiddag. Våra sista timmar i den fina staden. Men det tar vi senare.

Här kan du läsa om vår första dag då vi redan kände att vi vill återvända och här kan du läsa om vår andra dag då vi firade förlovningsdag med ostron och champagne bland annat. Här kan du läsa om då vi besökte Lindt’s chokladmuseum och blev bjudna på fine dining.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.