I fredags kväll åt vi en sån god laxmiddag så min kära sambo jublade. Ja, den var riktigt god och något helt annat än vi brukar äta.
Vi brukar oftast steka laxfilébitarna i stekpanna och krydda med salt och peppar. Och en kall enkel creme fraiche-sås till. Eller så ugnssteker vi den med färskost och nötter på. Jag hittade nu ett recept på inkokt lax med rödlök och morötter. Till det gjorde jag en sås på crème fraîche, majo, bostongurka, hackat kokt ägg, dill och gräslök. Laxreceptet låter kanske inte jättegott, men det var det. Tyckte vi i alla fall.
Jag hade förberett såsen och ställt i kylen och skalat potatis och morötter. När jag stängt jobbdatorn och Andreas kommit hem från ledarskapskursen så hoppade vi ner i badet först. Sen gjorde han färdigt maten medan jag fick göra blogginlägg. Det var en jättebra fördelning tyckte jag. 🙂
Han som alltid gjort pulvermos förut har blivit lite inspirerad av att jag brukar göra eget mos. Han gjorde en god potatisstomp och kryddade upp den till laxen. Det blev den godaste laxmiddagen i mannaminne.
Må bäst!
No Comments