bygga nytt

TVÅÅRSBESIKTNING AV VÅRT HUS IGÅR

Igår hade vi tvåårsbesiktning på vårt hus. Garantibesiktning tror jag man kallar den också. Det är en besiktning man som husbyggare ska göra om man vill ha förlängd garanti/försäkring. Bjuder på några bilder från i somras.

tvåårsbesiktning

Husfabrikanten har en garanti i två år för vissa saker, men sen måste man alltså se till att göra en besiktning inom två år för att ha allt i ordning. Jag är inte helt uppdaterad på reglerna.

Vi valde samma besiktningsman som vi hade vid kontrollbesiktningen och slutbesiktningen i samband med inflyttning. Det var hans absolut sista besiktning. 78 år gammal, och dryga 1800 besiktningar senare, går han nu i pension. 🙂 Försäkringsbolaget Garbo hade lyckats få reda på att det var hans sista så de ringde och frågade innan om de fick komma och överraska med blommor till honom. Det kändes lite speciellt.

tvåårsbesiktning

Hur gick vår tvåårsbesiktning då? Strålande bra såklart. Och det var vi inte det minsta tveksamma över. Det var bara de obligatoriska sprickorna i väggarna som alltid blir då huset sätter sig lite.

Inom kort kommer målaren att fixa till sprickorna. Sen är det check på det. Känns bra!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.