bygga nytt trädgård

PRICKIGA TULPANER HAR SLAGIT UT I RABATTEN

Prickiga tulpaner var en ny grej för oss. Jag vet inte ens om det framgick då vi köpte lökarna att bladen skulle se ut så. Det blev en glad överraskning när de började titta upp.

Prickiga tulpaner

För en månad sen började de titta upp, men blommar först nu. De första av lökarna var porslinstulpanerna. Det var också nytt för oss.

Vi köpte dem på trädgårdsdagen i höstas och fick tips på några sorter som rådjuren inte gillar. Och det verkar ha funkat. Jag hade några gamla vanliga tulpanlökar som kom upp, längre in i trädgården, och de fick inte stå i fred.

Prickiga tulpaner

Men de här prickiga tulpanerna och porslinstulpanerna har rådjuren tydligen gått förbi. Tyvärr minns jag inte vad de här heter, men det är ju ganska lätt att beskriva dem om man vill köpa igen. 🙂

Prickiga tulpaner

Otroligt stora och vackra blommor. När blommorna är utslagna är de nästan lika stora som bladen. Så maffiga. Har du sett prickiga tulpaner förut?

Idag blir det några timmar på jobbet med möten innan det är dags för en långhelg. Det ska bli skönt. Jag trodde ett tag att jag skulle behöva jobba lite i helgen, men det löste sig i veckan så jag kan vara ledig. Hela helgen kommer att ägnas åt trädgården. Fredag kväll till måndag morgon har vi en grävmaskin som ska få göra skäl för namnet. Håll tummarna för att vi hinner det som är planerat.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.