bygga nytt trädgård

SNART KAN VI BÖRJA BYGGA UPP TRÄDGÅRDEN

Det är nu ännu mera kaos, men snart kan vi börja bygga upp trädgården och inte bara röra till det. Vi ser snart slutet på det vi skulle använda maskinen till. Jag tog några snabba bilder igår kväll efter dagens värv.

bygga upp trädgården

Nästan alla schaktmassor är bortforslade och har skyfflats av för hand på Återbruket. I fredags hann vi bara ett lass innan de stängde. Då blev det ungefär 650 kg. Och igår blev det närmare två ton.

Igår jobbade vi mellan 8.30 och 17.30 ungefär och har haft sån tur med vädret. Kan knappt tänka på hur tungt det hade varit med regnblöt jord! Vackert väder har vi fått, men inte för varmt heller. Perfekt helt enkelt.

Där till höger ska det bli en låååång plantering. Och bra precis där skopan är nedtryck ska jag bygga upp ett litet stenparti har jag tänkt. Och där längs trädäcket och runt spabadet, på gruset, ska det bli en stenlagt gång.

bygga upp trädgården

Tegelstenar, tegelstenar och åter tegelstenar. De är från skorstenen på Torpet som inte var nåt torp, som revs. Ett stort gäng har jag sparat och en del har körts till Återbruket. Jag ska använda några att fylla upp stenpartiet med.

bygga upp trädgården

I det här hörnet har vi schaktat ur lite extra. Där ska vi ha en liten uteplats med hammocken. Så den makadam och det stenmjölet som vi nu håller på att gräva bort från entrén hamnar här. Bra att återanvända och samtidigt bygga upp en stabil grund.

Här hamnade vi en stund efter att maskinen stängts av för dagen, innan det var dags att dra igång grillen.

bygga upp trädgården

Grillen har klätts av i väntan på tändning. När bubblet var urdrucket åt vi en jättegod middag med flankstek och mangosalsa. Och vad tror ni vi gjorde sen?! Ja, såklart, hoppade ner i badet. Skönt att köra massagestrålarna för att mjuka upp kroppen efter dagens slit.

Nu ska vi äta äggfrukost och kicka igång den här arbetsdagen också.

Sen får vi vänta till efter midsommar innan vi kan börja bygga upp trädgården igen.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.