hälsa & friluftsliv recept

VI PLANERAR FÖR MIDSOMMARMATEN OCH RESAN

Vi planerar för midsommarmaten och för årets fjärde resa. Det är mycket att tänka på. Dels allt som har med själva midsommaraftonen att göra, dels med vistelsen i stugan över huvud taget och dels vandringsturer med en tältövernattning i fjällen.

planerar för midsommarmaten
Planerar för midsommarmaten och allt annat

När det gäller midsommarmaten kör vi en favorit i repris, sedan flera år tillbaka. Jamen varför ändra ett vinnande koncept? 🙂 Här är förra årets inägg från midsommaraftonen. I inlägget finns länkar till silltårta, jordgubbssalsa, ugnsstekt kryddig potatis, jordgubbssallad. Grillad oxfilé behöver nog ingen närmare presentation 😉

planerar för midsommarmaten

Givetvis planerar vi för midsommarfirande i klänning och shorts här vid fäbodarna och sen midsommarlunch.

Vi planerar för ett par kortare vandringsturer i närområdet och vi planerar för en lite längre vandringstur med tältövernattning.

planerar för midsommarmaten

Vi planerar för en middag på restaurang på området i finkläder och vi planerar för hikingmat över öppen eld i hikingkläder.

planerar för midsommarmaten

Och vi planerar för vardagsmat och stughäng i mjukiskläder. Ni fattar att bilen kommer att vara fullproppad trots att vi bara är två 🙂

Tidigt på torsdag morgon drar vi norröver. Ungefär 5,5 timme senare gider vi in på Idrefjälls-området och låter axlarna sjunka. Som vi längtar! En knapp vecka senare packar vi ihop, städar och åker hem igen. Laddade med en transportsemester i kropp och knopp så vi klarar oss till augusti.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.