resor - långa & korta

FÖRSTA DAGEN PÅ KRETA SATTE RIBBAN

Första dagen på Kreta satte ribban för denna semestervecka. Så himla toppen allting! Det kändes direkt som ett bra val vi gjort.

Bara det här ger en såna härliga semestervibbar. Men vi tar det väl från början…

Termometern hemma visade på 12 grader när vi gick upp på lördagsmorgonen. Taxin hämtade upp oss vid 02.30. Det var en dimmig morgon. Vi väntade otåligt på Arlanda och sysselsatte oss med en kopp kaffe.

Vi fick en väldigt vacker flygtur över Stockholm. När man ser sånt här så förstår man varför man vill bli flygkapten.

Vi hade förbokas frukost. Den kändes så rejäl så det var mera som en lunch. God och mättande!

Eftersom vi gått upp så tidigt så ville vi passa på att försöka sova lite. Det gick rätt bra faktiskt. Vi har såna där bra nackkuddar. Här skriver jag om dem. Ungefär 3,5 timme efter start var det dags för att glida in för landning på Kreta. Det syns till och med från flyget hur väldig torrt så här års.

Efter ett visst kaos på flygplatsen, där det väl är meningen att resebolagspersonal ska ta hand om en, satt vi på bussen. (Inga större missöden, men otydlig och direkt felaktig information dirigerade oss och andra resenärer lite fel vid bussparkeringen). 30-40 minuter senare blev vi avsläppta vid vårt hotell, Platanias Ariston. Så trevligt. Innan vi ens kommit innanför entrén där på bilden så ropade receptionisten ”Hello, welcome”.

Första dagen på Kreta

Efter incheckning och lite information följde hon med oss till rummet. En hink med kyld Prosecco välkomnade oss i det stora rummet.

Hon pep iväg och vi drog isär gardinerna. Vi visste såklart att vi bokat ett rum med balkong med havsutsikt, men vi häpnade ändå över det här. Ibland blir man ju ändå besviken, för att det kanske är ett träd i vägen, lång ifrån eller en pytteliten balkong.

Första dagen på Kreta

Jättefint badrum, eller bad-avdelning kanske man ska kalla det för. De här handfaten var separat och till vänster var separat dusch, separat badkar och separat toalett. Ett litet minus var att toan inte hade en riktig dörr utan en skjutdörr i glas. Inte för att man syntes till övriga rummet, men ändå knepig känsla.

Första dagen på Kreta

Efter att ha lämnat väskorna och inspekterat rummet så gick vi iväg för att äta lunch. Vi råkade hitta ett riktigt bra ställe. Det såg inte mycket ut för världen, men jäklarns vilken bra service och vilken bra kvalitet på maten! Gousto Seaside heter den. Den kan vi varmt rekommendera. Jag tog zucchiniballs och Andreas tog nåt slags friterad ost. Mmm, så gott det var. Båda rätterna. Och en toppenbra service!

Första dagen på Kreta

Vi gick sen tillbaka till hotellet för att packa upp och njuta av Proseccon på balkongen. Det var 27-28 grader varmt så det var skönt att sen hänga på stranden och bada en stund.

Första dagen på Kreta toppade vi sen med en härlig middag på stranden till en fantastisk solnedgång. Det får komma i senare inlägg.

Än så länge har vi många dagar kvar men har en känsla av att den här veckan kommer att gå väldigt fort! Idag ska vi ta en taxi till Chania, som är Kretas andra största stad och ligger 20 minuter bort. Och i morgon ska vi vara kulturella och utforska ön lite mera.

Är ni nyfikna på var vi bor så kan ni kolla här. Bilderna är ju rätt fina, men gör ändå inte verkligheten rättvisa.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.