bygga nytt trädgård

ÄPPELLÅDA MED HÖSTPIFF PÅ ENTRÉTRAPPAN

Härom dagen fixade jag en äppellåda med höstpiff. Det är ju så trevligt med något välkomnande på entrétrappan.

äppellåda med höstpiff

Det behöver inte vara så avancerat. Många gånger har man några gamla krukor eller korgar ståendes, som man kan ställa ihop till en ny kombination och nygamla varianter på växter.

Jag har ställt några plastkrukor upp och ner i botten, så att plantorna kommer upp lite, och lagt säckväv över. Den vita prydnadskålen brukar jag ha rätt ofta. Gillar den vita bäst eftersom den lila är svårare att matcha färgmässigt, tycker jag. Korgen med gamla kottar har hängt med ett tag nu. Jag ställer undan den på våren och plockar sen fram den på hösten igen, då jag tycker den passar bäst. Då känns det som nytt igen. Äpplena plockade jag hos mamma och pappa då vi hjälpte dem fälla träd på landet. Får se hur länge de får ligga ifred för djuren. Å så klassikern krysantemum.

äppellåda med höstpiff

Den här alunroten köpte jag i somras. Jag har nog aldrig sett nån vacker alunrot. Otroligt mörka och fina blad. De ska ner i rabatten sen. Krukan har jag haft i många många år. Tyvärr är den sönder. Andreas försökte limma ihop den, men den föll isär igen när jag flyttade den. Skärvan har jag pallat upp med stenar i bakkant, som inte syns i bild. När jag planterat ut växterna sen så ska Andreas få ett litet mini-projekt… 😉

äppellåda med höstpiff
Välkomnande äppellåda med höstpiff

Då var det onsdag-mitt-i-veckan-dagen. Och dag tre i min ensamhet. Snart kommer han hem. Idag ska jag på en lunchdejt. Det ser jag fram emot!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.