trädgård

NY VECKA EFTER PRODUKTIV TRÄDGÅRDSHELG

Vi har haft en riktigt produktiv trädgårdshelg i skönt höstväder. En släpkärra jord har tömts och ett par plantor har flyttats. Och några specialformade markstenar har kommit på plats.

produktiv trädgårdshelg

Vi planterade tre rödbladiga smällspireor förra året. Den ena av dem fick lite dåligt jorddjup. Det ville jag åtgärda innan vintern. Andreas grävde bort den, jag grävde sen lite bredare hål, fyllde på med lite jord och vattnade gropen. Satte tillbaka plantan och fyllde på med en massa mera jord.

produktiv trädgårdshelg

Trampade runt plantan för att sätta den ordentligt och fyllde sen lite till jord. Och vattnade igen. Nu hoppas vi att den ska sätta lite mera fart, som sina andra två kompisar.

produktiv trädgårdshelg

När vi flyttat smällspirean så fortsatte jag fixa med jorden runt den. Och rensade ogräs. Andreas fortsatte med stenläggningen runt pottan, som vi kallar den nya lilla planteringen innanför en mur vid entrén. Det var några små markstenar som skulle kapas och slipas för att göra den där sista finishen på ett ställe.

Detta var i lördags förmiddag. På eftermiddagen åkte vi på födelsedagskalas.

Strax innan vi flyttade in i vårt nybyggda hus så satte vi en tuijahäck. Vi tog till lite extra i antalet plantor för säkerhets skull. En planta blev över. Den satte vi sen mitt i trädgården i en jordhög, i väntan på att vi skulle bestämma var den skulle stå. Det är nu drygt två år sen 🙂

produktiv trädgårdshelg

Vi har haft lite olika förslag på var den skulle sättas, men stannade till sist vid ett beslut. Igår var det äntligen dags att flytta den. Det är ju liksom bra att göra det innan den blir alldeles för stor, hehe.

produktiv trädgårdshelg

De tre plantorna till vänster i bild är planterade liksom i en böj inåt trädgården, där vi avslutade häcken förut. Nu fick den överblivna plantan hamna efter dem som ett avslut längre in. Det blev jättebra. Den blev som ett ombonad insynsskydd i en tidigare glugg ut mot gatan. Så nöjd med att vi hann fixa det innan vintern.

produktiv trädgårdshelg

Andreas åker på tjänsteresa i tre dagar den här veckan. Det kommer nog inte att bli några problem att sysselsätta sig, även om jag såklart kommer att sakna honom. Ovant att inte ha honom hemma. Det är så sällan han åker på sina resor.

Önskar er en fin start på veckan!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.