trädgård

TRÄDGÅRDSDAGEN I REGN VAR INGET HINDER

Att besöka Trädgårdsdagen i regn var inget hinder. Varken för oss eller andra. Vi var på plats strax efter att det öppnade och det var redan massor med folk. Det verkar ha varit den folkfest det brukar vara.

De berömda parkerna i Enköping

Trots den lilla staden är Enköping världsberömd för sina parker. Åtminstone världsberömt i stadsträdgårdskretsar. Det kommer folk på studiebesök från hela världen, har jag förstått.

Så är man intresserad av växter, vackra kompositioner och kreativa idéer så är det värt ett besök. Vilken dag som helst.

Besöka Trädgårdsdagen i regn

Förra året var vi på plats först vid lunch. Då var det så galet mycket folk så vi bestämde att vi skulle åka ner tidigt. Vi hade egentligen tänkt cykla och avsluta besöket med en vinlunch. Men vi är ju inte riktigt krya efter covid så det fick bli bil istället för cykel.

Trädgårdsdagen i regn

Det var mycket folk redan vid halv elva trots att det duggregnade, så vi var glada över att vi var tidiga.

Vi strosade runt bland stånden i Drömparken och Idéträdgårdarna. Regnet upphörde äntligen. Vi gick vidare tillbaka till centrum och upp mot Skolparken. Studsade in på ett par butiker när vi ändå passerade. Och sen gick vi runt bland stånden i Skolparken.

Alla möjliga stånd med trädgårdsrelaterade och inte trädgårdsrelaterade saker fanns på plats. Väldigt många stånd. Både i Drömparken och Skolparken. Och även en hel del på gatorna emellan.

Trädgårdsdagen i regn
Trädgårdsdagen i regn

Det var stånd med buketter, krukväxter, belysning, grönsaker, hantverk, fårskinn, försvaret och polisen osv.

Idéträdgårdarna

Trädgårdsdagen i regn

De så kallade idéträdgårdarna finns i ett område i Drömparken. Det är trädgårdsstudenter som får en liten markplätt att skapa sin idéträdgård på ett visst tema. Det är ofta väldigt roliga och inspirerande trädgårdar. I år var det väl kanske inte det bästa vi sett, men ändå väldigt trevligt.

I år var temat ”Parker på Enköpingska”. Vad det nu är. Vi fick inte riktigt fram vad som skulle vara typiskt för Enköping. Och det framgick inte heller hur de tänkte när de gjorde de olika idéträdgårdarna kopplat till Enköping.

Det här spindelnätet var ju lite läckert.

Trädgårdsdagen i regn

Vackra vattenbad med spegel bakom på ett par ställen. Det var så mycket folk så jag kunde inte fota riktigt, men man ser ju lite iallafall.

Trädgårdsdagen i regn

Charmigt bo för småkryp och pollinatörer.

En liten koja.

Trädgårdsdagen i regn

En trädkoja. Det framgår inte riktigt av bilden, men den är pytteliten. Kanske ett par decimeter hög. Jättegulligt.

Trädgårdsdagen 2023

Vi köpte en helgbukett av en liten trädgårdsodlare. Och självklart hittade jag även en rostig sak. De får ni se senare för den har jag inte fotat ännu.

Vi poppade sen in på Burgers & Beers för en burgare inomhus (kändes tyvärr lite för kallt för att sitta utomhus för att äta. Fler än vi verkade tycka det var trevligt att besöka Trädgårdsdagen i regn, kan man säga. Så det var skönt att komma in på en lugn burgarrestaurang.

Tiden gick fort. Plötsligt hade tre timmar gått och vi åkte hem. Chillade sen lite i soffan innan middag och spabad.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.