husbil resor - långa & korta

BRYGGERIET ÖLKULTUR I ESKILSTUNA BESÖKTES

Vi besökte bryggeriet Ölkultur i Eskilstuna under vår husbilshelg i staden. De hade nyligen öppnat efter att ha varit stängt ett tag. Det var ett trevligt ställe och kan tänka mig hur mysig deras sommarservering vid vattnet är.

bryggeriet Ölkultur

I ett gammalt stenhus håller man till med sitt bryggande. Ölkultur grundades 2005, men gick i konkurs i somras och har nu startat upp igen. Trevligt att man satsar vidare.

bryggeriet Ölkultur

Det här är det första man ser då man kommer in och tittar lite till vänster. Kopparpannorna är en svårslagen inredningsdetalj!

bryggeriet Ölkultur

Titta så vackra de är, med matchande staket framför.

bryggeriet Ölkultur

Snyggt med matchande kopparfärgade ventilationsrör i taket!

Otroligt vackra fönster!

bryggeriet Ölkultur

Givetvis måste vi ju testa ett par sorter av den egna ölen. Jag blir alltid så glad när det finns lite mindre storlekar att välja på. Perfekt med 20 cl för min del. Särskilt om man vill testa fler än en öl. Jag blir så full i magen annars bara av vätskevolymen. Känner mig uppblåst.

Vi var lunchhungriga efter att ha gått på museum innan. Jag beställde en nachostallrik. Jättegod smak, men på tok för kall. Den var knappt ens ljummen från första tuggan. Kocken skyllde på att den picklade löken och chipsen var kalla så de drog ner temperaturen på det som skulle vara varmt. Men nja, nog borde det gå att få åtminstone ljummet. Men gott som sagt.

bryggeriet Ölkultur

Självklart så måste Andreas beställa Bullens pilsnerkorv och bröd när det fanns på menyn. Åtta stycken! Ja, det var 8 stycken i menyn och 8 blev det. Jodå, han fick i sig alla!

Titta så nöjd han är! Men det började gå lite trögt där vid fjärde femte nånting 🙂

Här är deras sommarpub. Lite tokig fotovinkel, men det ligger väldigt mysigt och fint. Där bortanför trädet och huset är vattnet. Och på den sidan om huset så fanns en massa sittplatser. Så mysigt ju! Vi kommer gärna tillbaka till bryggeriet Ölkultur i Eskilstuna framåt våren eller sommaren och gör ett besök igen. Jomen vi hann ju bara testa ett par sorter 😉

Här kan man läsa om då vi kom till Eskilstuna.

Här kan man läsa om besöket på Munktellmuseet.

Här kan man läsa om besöket på Rademachersmedjorna och Stadsmuseet.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.