husbil resor - långa & korta

STÄLLPLATS VADSTENA GÄSTHAMN ÖSTERGÖTLAND

Ställplats Vadstena gästhamn i Östergötland tog oss med storm. Det blev snabbt en av våra favoriter. Sjönära, fantastiska solnedgångar, full service och centralt. Behöver jag säga mera?

Ställplats Vadstena Gästhamn

Ställplats Vadstena

Vi hade bokat långhelgen över Valborg långt i förväg och inte tänkt så mycket mera på det. Än mindre undersökt vad vi bokat och hur ställplatsen låg. Jag hade som vanligt jobbat intensivt under hela april. Vi mer eller mindre bara kastade in packningen och drog iväg på fredagkvällen. Jag gick i spinn när jag såg vilken plats vi bokat. Vilken utsikt!

I vänsterkanten ser man slottet och där borta är ställplatsen. Så slottet ligger väldigt nära ställplatsen mot sjön, och precis i kanten av centrum åt andra hållet. Från ställplatsen är det alltså väldigt nära att gå till centrum för att ta en fika, gå på restaurang eller shoppa.

Ställplats Vadstena

På ställplatsen finns 58 platser (åtminstone då vi var där). Lite lagom stort tycker jag. Det kan låta rätt mycket för andra, men man fick inte nån känsla av att det var för stort eller långa rader av bilar. Platserna var belägna i några olika ”avsnitt”, liksom. Lite avskilda från varandra. Under helgen vi var där så var några av platserna uppställningsplatser för båtar. Jag förmodar att de är sjösatta nu eller inom kort. Men de ”störde” inte tycker jag.

Ställplats Vadstena

I princip alla platser har el, nån enstaka utan, om jag uppfattade rätt.

Servicehus

Då vi var där höll de på att bygga nytt servicehus. Det man hade att tillgå var ett servicehus i båthamnen. Skulle man använda det måste man gå igenom slottet, dagtid, en bit bort. Men där fanns allt man kunde önska. Ser helt ok ut, men det ska alltså byggas ett nytt på ställplatsen.

Det framgick av hemsidan att det varken skulle finnas färskvatten, spillvattentömning, latrintömning eller servicehus då i slutet av april då vi var där. Några dagar innan mailade jag dit för att fråga om de kunde tipsa om nåt annat ställe att sköta sånt. Men jag fick till svar att det fanns allt att tillgå. Vilken tur att vi inte valde bort det stället då eftersom vi skulle stå i fem nätter och inte klarar oss så länge utan service! Men vi lärde oss, återigen, att man inte kan lita på informationen alla gånger. Bäst att kolla innan.

Vad tyckte vi om Ställplats Vadstena?

Ställplats Vadstena

Vi gillade denna plats jättemycket. Det är nog sjöutsikt, i viss mån från i princip alla platser. Mer eller mindre. C-platserna har bästa sjöutsikten. Nackdelen där kan vara att det kan bli rätt blåsigt direkt från sjön. A-platserna är något mera skyddade.

Prisläget verkar vara väldigt varierande mellan plats och säsong. Det ligger mellan 250 och 400 kr per natt inklusive el.

Ställplats Vadstena

Vi bjöds ju på en fantastisk solnedgång, men lite snett från sidan. Så det blev lite knepigt att sitta ute intill husbilens naturliga uteplatssida, d v s där dörren är, för att njuta av solnedgången. Det funkade lite tidigare på kvällen att sitta långt fram intill bilen. Lite senare framåt sommaren funkar det säkert ännu bättre. Eller på andra sidan bilen om man kanske inte hade nån granne just då. Detta eftersom reglerna är såna att man ska stå med nosen mot sjön.

I gengäld hade man möjlighet till skön morgonsol på uteplatsen.

Nån kväll var lite för kall och blåsig då var det inte så tokigt att sitta inne och titta på solnedgången instället.

Ställplats Vadstena

Det var en väldigt lugn ställplats. Till gång till full service. Det är bokningsbart. I princip samtliga platser har el. Fantastiskt läge vid sjön. Nära till centrum. Vi kommer gärna tillbaka!

Här kan man läsa mera om ställplatsen.
Här kan man läsa om vår Valborg
Här kan man läsa om ett restaurangbesök med hög kvalitet.
Här kan man läsa om då vi bland annat besökte slottet för 2,5 år sen.
Eller bara söka på Vadstena i sökfältet så får man fram allt jag skrivit om staden.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.