recept

PARMESANSNÄCKOR MED PESTO

 

Något gott tilltugg till champagnen sitter ju aldrig fel. De här snäckorna är som knark, som maken sa. Man vill bara ha mera och mera. De är rätt mäktiga så 2-3 stycken var till ett glas bubbel eller två känns lagom tycker jag. I alla fall om man ska äta en tre-rätters i princip direkt efter.

IMG_8851

Parmesansnäckor med pesto

14-16 stycken

  • 1 smördegsplatta (finns i frysdisken i butiken)
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk pesto
  • 1 ägg

Gör så här:

  • Kavla ut den tinade smördegsplattan 50% till av sin storlek i lite mjöl.
  • Pensla med uppvispat ägg

 

IMG_8332 1

 

  • Riv parmesanosten
  • Rör ner peston i osten
  • Bred ut smeten på plattan ända ut i kanterna
  • Rulla ihop från kortsidan till en rulle.
  • (Stoppa in rullen i frysen, ifall du vill, och ta fram en timme innan gästerna kommer)

 

IMG_8241

  • Skär 0,5 cm breda bitar och lägg på bakpappersklädd plåt, ca 15-16 stycken på en rulle
  • Grädda i 200 gr i kanske 10 min. Håll noggrann koll så de inte bränns.

 

IMG_8848

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply
    Ekenäsliv
    24 november, 2015 at 03:48

    Mmm, så smarrigt!
    Ha en fin kväll!’Kram Anna

    • Reply
      Lena
      27 december, 2015 at 09:22

      Jättegoda och beroendeframkallande!

  • Reply
    Milla
    24 november, 2015 at 10:50

    Gosh så gott! Man kan ju äta DRM som varmrätt, då kan man äta massor! Jag älskar parmesanost, tror det är gott med olivröra med! Och passar till glögg, ja allt! 😉 kram

    • Reply
      Lena
      27 december, 2015 at 09:23

      Galet gott!

  • Reply
    NYÅRSAFTONSMIDDAG - Gott för själenGott för själen
    1 januari, 2016 at 08:43

    […] Vi startade med champagne (Pommery) och parmesansnäckor med pesto. […]

  • Reply
    NYTT FRÄSCHT ÅR - Gott för själenGott för själen
    2 januari, 2018 at 06:33

    […] senare, jag börjar med att lägga ut min nyårsaftonskväll. Kvällen som startade med bubbel och Parmesansnäckor med pesto. Till just de här snäckorna är Prosecco bättre än […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.