resor - långa & korta

VAD FÅR MAN INTE MISSA I CALIFORNIA, DEL 2

 

Det är dags att presentera fortsättningen på vad man inte får missa i California. Här kan du läsa del 1. Många av er har ju redan sett bilderna, men de kanske tål att ses igen (eller så får ni hoppa över helt enkelt).

 

IMG_1883 IMG_1886

High Way One eller Pacific High Way One är en av mina topp 10-rese-upplevelser.

 

IMG_1888

Jag hade åkt en bit på den tidigare och tyckte inte det var så märkvärdigt. Fattade liksom inte vad folk pratade om. Visst var det fint, men inte sååå himla fint som folk sa.

 

IMG_1950 IMG_4231

Här kan du läsa vad jag tyckte sen. Heeeelt fantastiskt. Den bästa sträckan är runt Big Suur. Tänk på att ta till ordentligt med tid.

 

IMG_4246

Vägen är väldigt slingrig och man vill typ stanna hela tiden och njuta. Dessutom är det inte helt enkelt att åka av denna lilla väg för att ta sig ut på motorvägen och åka snabbare. Kolla det innan.

 

IMG_4249

IMG_4258

Rekommenderar helt klart att åka från norr till söder. Havet och de fantasiska vyerna ligger då närmast och man kan lätt svänga av på alla dessa view points som finns där. Det finns även avstickare på andra sidan, men det är betydligt färre. Och det är inte helt enkelt att svänga över på andra sidan eftersom vägen är väldigt krokig och ofta heldragna linjer. Men det går.

 

IMG_4267 IMG_4263

Böljande mjuka berg och branta vassa stup gör att man känner sig rätt liten. Jag har hur många bilder som helst, men det är så klart helt omöjligt att göra verkligheten rättvisa.

 

IMG_1964 IMG_4420 2

Hearst Castle ligger i slutet på den vackraste sträckan av Highway one. Jag hade läst lite snabbt om det stället och eftersom vi ändå skulle passera så bokade vi biljetter dit också. Jamen herregud vilket ställe! Kolla gärna in länken för att se mera. Så häftigt!

 

IMG_4426

Detta var tidningsmagnaten Hearsts hem och är nu ett museum. Tyvärr hände nåt med kamerainställningarna så bilderna blev helt överexponerade utan att jag uppmärksammade det. Jag är nästan beredd att åka tillbaka bara för att få bättre bilder. Det är ett ställe man inte vill missa om man inte måste.

 

IMG_4849

Santa Barbara, där vår dotter bodde, var helt klart en överraskning. Riktigt mysig och vacker stad.

 

IMG_4851

En härlig och jättelång beach finns mitt i stan.

 

IMG_1922

Jag älskade att ta löprundor eller pw’s ner till hamnen i soluppgången och se staden vakna!

 

 

 

 

IMG_1153

Så vackert med bergen som omringar staden.

 

IMG_1044

IMG_1023

Nån mil utanför stan finns ett nät av härliga vandringsleder i bergen. Detta är på julafton förra året.

IMG_1131

Där nere står vi. Dottern står på en sten och känner friheten under sina vingar. (Hennes roomie var med oss och sitter högre upp och fotar).

 

IMG_1082 IMG_1132

Det är populärt bland många att hinna ta sig upp på eftermiddagen för att njuta av en magnifik solnedgång över havet och staden. Jag förstår att det är poppis, om man säger så!

 

IMG_1133

IMG_1156

Det där skulle jag kunna göra varje dag i veckan! Kanske inte nödvändigtvis på julafton igen, haha.

 

IMG_1159 2

En vacker solnedgång från julafton 2014 i Santa Barbara alltså.

 

IMG_1176

Samma solnedgång, men lite senare. Det gäller att sen skynda sig ner innan det blir för mörkt!

Oj, det blev visst mycket bilder igen. Det går liksom inte välja. Så, sammanfattningsvis i detta inlägg, missa inte Highway one, Hearst Castle och stanna till i Santa Barbara (och vandra gärna i bergen).

Fortsättningen, med Santa Monica och Los Angeles, får bli i nästa inlägg.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Ekenäsliv
  10 november, 2015 at 08:36

  Galet vackert!!
  Har varit där, men det är snart preskriberat;-)
  Kom på att jag glömt svara dig vart vi köpt sideboardet, det är Furniturebox och igår kom ett nytt, utan bucklor eller snett ben:)
  Ha en fin dag!
  Kram Anna

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.