EN ANNAN VARIANT AV GRANOLA

 

Jag har testat en ny variant av granola. En liten aning skillnad mot den jag gjort tidigare.

 

IMG_0868 blåbärsbokos x

Tidigare skulle man kunna säga att jag gjort ett mellanting mellan müsli och granola. Vad är det för skillnad mellan granola och müsli då, kan man undra? När man gör müsli blandar man bara ihop ingredienserna. När man gör granola blandar man det torra med lite vatten, olja och honung och rostar i ugnen då man gör granola. Och i mitt tidigare recept så hade jag inte vatten och olja utan blandade bara i lite honung och rostade. Det är också jättegott.

 

IMG_0840 Granola x

Denna gång blandade jag:

1 dl pumpakärnor
1 dl kokos
1 dl hasselnötter (grovhackade)
1 dl valnötter (grovhackade)
1 dl sötmandel (grovhackad)
1 dl rågkross
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 msk kanel
3 dl havregryn (utesluts om du vill köra lchf)

 

IMG_0838

Sen blandade jag:

1 dl linfröolja
2 dl vatten
1 msk honung

i en skål för sig.

Sen hällde jag den blöta blandningen över den torra blandningen och rörde om ordentligt.
Nästa steg är att platta ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt i 150 gr i 20 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Det bränns fort (jag brände en plåt trots att tiden inte var ute).

 

IMG_0846 Granola x

Jag hällde sen upp det på ett fat så det fick torka lite till. I det här läget kan man också blanda i torkade tranbär, blåbär, gojibär t ex för att få en liten extra energikick.

 

IMG_0851 Granola x

Och återigen är granola-förrådet påfyllt för att strösslas på yoghurt, kvarg eller fruktsallad. Eller varför inte på blåbärskokosmjölk som på första bilden.

Mums!

Må bäst!

Det här inlägget postades i recept. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till EN ANNAN VARIANT AV GRANOLA

 1. Maria skriver:

  Hej vännen!
  Tack för dina rara ord hos mig. Jag har saknat att inte hunnit in till dig, ska du veta. Din blogg är en av mina favoriter, så jag blev allt lite löjligt glad när jag såg att du inte gett upp mig! =)
  Nu har jag kollat ikapp lite och lärt mig ett nytt ord. Kräksnöar, jag lägger till det i min ordlista över tok-knasiga ord 😉 Jag har också inspirerats över ordningen i tvättstugan. Jag har hyfsad ordning i min, och förvarar ungefär samma saker som du i tvättstugan. Jag har dock svarta plastlådor från ikea, som jag varit sugen på att byta ut. Men inte vetat riktigt till vad? Dina var supersnygga. Undrar om de fungerar hos oss… tycker det blir så kladdigt när man förvarar rengöringsmedel och sånt i dem… (eller så är det vissa personer här i familjen som kladdar? 😉 ) Vilken toksnygg matta ni fyndat!!! Vi har också, äntligen, fått ny matta på plats i vardagsrummet. Bilder kommer… Och så tackar jag för recept på granola och att du förklarade skillnaden på granola och müsli, hade ingen aning om det, trodde nog det var typ samma 😉
  Kram på dig och ha nu en fin torsdag!
  /Maria

 2. Maria skriver:

  Vad kul med tips.
  Kram
  Maria

 3. Mmmm… det här ser jättegott ut, måste prova!

 4. Pingback: EGEN GRANOLA GÖR MAN LÄTT - Gott för själenGott för själen

 5. Pingback: MAT- OCH SOVKLOCKA - Gott för själenGott för själen

 6. Pingback: EN SKÖN LUGN HEMMADAG - Gott för själenGott för själen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *