FÖRSTA DAGARNA PÅ MANHATTAN

High Line, Manhattan

Idag får det bli ett snabbt inlägg med bildbomb från våra första två dagar på Manhattan.

 

Första dagen med loungehäng, bekanta sig med omgivningarna och utsikt

 

Jag lyxade till det med plusbiljetter, så vi kunde starta resan med en second breakfast på SAS star aliance lounge på Arlanda. I den biljetten ingår också fast track i säkerhetskontrollen, fri wifi på planet, mer rymliga säten och platser, lite bättre 3-rätters, vin/öl och drinkar och säkert nåt mera.

 

Vi landade vid 3 på eftermiddagen lokal tid. Jag tror inte det tog mer än en halvtimme förrän vi hade väskorna och tagit oss igenom tullen! När vi checkat in och lämnat väskorna tog vi en lov i närmaste omgivningarna och åt middag. Det fick bli Donken 🙂

 

Så här härlig utsikt över Empire State Building har vi från rummet på 20:e våningen. Vi lyckades kämpa oss vakna till 8-9 innan vi gav upp.

 

High Line

Efter frukost på hotellet knatade vi bort till High line. Det är ett grönskande vandringssråk uppe i luften, där tidigare en järnväg gått. Vi gick en bit av den, innan vi gick vidare.

 

Fleamarket i Hells Kitchen

Vi passerade igenom Hells Kitchen fleamarket (loppis). Maaaassor med nödvändiga saker 🙂 Jag hittade faktiskt en inredningspryl som kommer att passa perfekt bland alla mina andra reseminnen.

 

Bryant Park

Hyfsat i närheten ligger Bryant Park. En förhållandevis stor park med gratis wifi. Det märktes att det var en populär plats för newyorkborna denna soliga söndag.

 

Bike ride för prostatacancer

Plötsligt hördes ett mullrnade och sirener, som aldrig tycktes ta slut. Jag blev så nyfiken på vad det var frågan om så jag gick fram till en polis. Det var ungefär 500 motorcyklar som körde för att uppmärksamma prostatacancer. Rätt mäktigt måste jag säga.

 

Grand Central Station

Grand Central Station/Grand Central Terminal

Nästa stopp i vår plan var ett besök på Grand Central Terminal. Jisses vilken vacker byggnad och jisses vad stort det var. Enligt en guide är det 750 000 personer som använder denna plats VARJE DAG! Fler än flygplatsen JFK! Värt ett besök.

 

Trärulltrappa på Macy’s, världens största varuhus

Sista mål för dagen var Macy’s. Just denna butik är tydligen världens största butik. Ja, jo, typ ett kvarter stort och åtta våningar så kan jag nog förstå det. Och där finns också några otroligt vackra trärulltrappor. Så läckra och faktiskt riktigt vackra.

När vi kom tillbaka till hotellet åtta timmar senare hade vi lyckats få ihop ungefär 40 km och ändå kändes det som att vi tagit det lugnt.

Här kan du läsa om ytterligare tre gratisaktiviteter på Manhattan.

Må bäst!

Det här inlägget postades i resor - långa & korta och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till FÖRSTA DAGARNA PÅ MANHATTAN

 1. Härlig start på resan! Och vilken utsikt ni har.
  Men Donken – i New York? 😉 So much food, so little time … (som jag brukar säga).

  Njut på!

 2. Maria skriver:

  New York, New York så underbart! Njut och ha det bäst!
  Kramar
  Maria

 3. Karin skriver:

  Vilken härlig resa! förestår att ni njuter i fulla drag!

 4. Pingback: BILDBOMB FRÅN MANHATTAN - Gott för själenGott för själen

 5. Pingback: 3 GRATISAKTIVITETER PÅ MANHATTAN - Gott för själenGott för själen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *