resor - långa & korta

MORGONSOLEN VÄLKOMNADE OSS DÅ VI GLED IN I KIEL

 

Det var så härligt att morgonsolen välkomnade oss då vi gled in i Kiel. Vi hade just köpt med oss frukost och gått upp på däck så att jag skulle få fota lite.

 

Så gulligt av A att följa med mig ut trots att han jäääättegärna hade legat kvar i sängen. Jag sa på kvällen att jag kunde gå ensam och sen komma tillbaka och väcka honom, men han svarade ”nä, jag vill vara med dig”. Det är kärlek det! 🙂

 

Så här dystert väder var det i Göteborg då vi passerade Älvsborgs fästning.

Stena Line sägs vara det bästa alternativet på sträckan Göteborg – Kiel, eller kanske till och med Sverige – Tyskland. Jag har inget annat att jämföra med, men jag tycker det är en riktigt trevlig kryssning.

 

Ser ni?! Så galet snygg förrättstallrik!!!

A’s föräldrar bjöd på resa, middag och fika och vette gudarna allt! Så generöst! Gänget som åkte denna gång var förutom jag och svärisarna då, A, hans nästan vuxna dotter och hans syster. Systerns son var hemma och tentade, tror jag.

 

Det är riktigt fin mat på båten, tycker jag. Jag valde kräftsoppa till förrätt och sedan vegetariska biffar med syltade kantareller till varmrätt. Jättegott!

Efter middagen gick hela gänget till svärisarnas hytt. Där körde vi Tigerjakt, ni vet barnsången med Mora Träsk. Och försökte komma på vaggvisor från barndomen, på svenska och tyska, medan vi tog ett glas vin 🙂 Sånt som kan hända även med ett gäng vuxna, hehe.

 

Morgonsol i Kiel

Morgonsol i Kiel

När vi sagt godnatt till de andra så gick jag och A upp till dansrestaurangen och tog ett glas bubbel. Jag tror vi satt och sög på det där glaset i två timmar typ. Bara myste, pratade och kopplade av.

 

När vi kom iland så gick några direkt till stan för att shoppa kläder och några av oss åkte till Citimarkt för att shoppa dryck. Om man är där för att köpa billig öl, vin och sprit så får man vara lite vaksam. Det man kan säga säkert är att ölen är billigt, resten får man kolla. Ibland är det billigare på båten och ibland är det faktiskt billigare hemma. Jag köpte nån whisky, rom och lite vin och några öl för att ha hemma under hösten och vintern.

 

Vi anslöt sen till de andra. Sen är det ölpauser, shopping och fikapauser om vartannat som gäller. Vi kunde faktiskt sitta ute och ta ölen. Riktigt mysigt även om det var lite ruggigt. Och denna gång testade jag en groteskt stor tårtbit. (Nja, inte till ölen då, utan till kaffet senare). Bara för att. Den var faktiskt riktigt god och inte så söt som jag trodde. Orkade såklart inte hela så A fick hjälpa mig lite. Det blev ingen visningsbar bild på den. Visar istället en galet grön ”grej” som A tog. Den var inte heller så söt som den ser ut.

 

Tittade också in i en stor friluftsbutik. Mycket fina saker med både kända och okända märken. Men sviiindyrt, så inget fick följa med därifrån.

Hittade en hel del julsaker!!! Helt oväntat gillade jag stilen!!! Brukar sällan göra det annars när jag är ute på resa. Jag hittade också en ljusstake. Egentligen kanske det var tänkt som en adventsstake, men den är inte så julig så jag kommer säkerligen använda den året runt. Alltså. Den var såååå fiiiin så jag flämtade till och viskade ”den måste jag haaaa!” Ni ska få se sen när jag fixat ljus till den. Då kommer ni fatta att den var gjord för mitt hem!

 

Framåt fem var det dags att gå tillbaka till båten med våra shoppingskatter.

 

Vi gick upp på däck en stund och fotade, innan maten. Även om bilden blev toksuddig och misslyckad så blev den ändå rätt cool.

 

Hela gänget avslutade kvällen strax efter 10 tror jag. Alla var nog rätt trötta. Vid halv sex, när vi närmade oss Danmark (borde det ha varit) vaknade jag av sjögång. Det är inte den roligaste aktivitet jag vet! Ett dygn senare är jag fortfarande lite snurrig, haha.

Vi hade en toppenresa! Känns så bra att jag gillar hans familj och att det är så okomplicerat att umgås. Det är ju inte helt självklart enkelt att komma in i en ny familj som 50+, men jag känner mig välkomnad. Jag är verkligen glad och tacksam att jag fått följa med!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.