livet

MOR-OCH-DOTTER-DAG OCH ANTIKFYND

 

Till sist fick vi till vår mor-och-dotter-dag. Igår hamnade vi på en antikhandel som ligger intill Sala Silvergruva. Vi gillar båda att gå på loppisar och liknande.

 

Började dagen med att åka till dottern i Sala så hon fick prova lite kläder som jag rensat ut. Bättre att hon får dem, om hon gillar dem, än att jag säljer dem. Några toppar gick hem, så dem behöll hon. Sen hoppade vi in i bilen och gasade iväg till antikhandeln som hon varit till några gånger tidigare.

 

Det var ett stort ställe med prylar högt och lågt. Tyvärr var inte bara stället stort, det var rätt stora siffror på prislapparna också.

 

Mycket fina saker. Och saker som jag verkligen undrar om nån vill köpa. Men, såklart, man har ju olika smak. Säkerligen finns det de som skakar på huvudet åt mina val också.

 

Som den här galet coola jaktväskan. Både dottern och jag frös till is samtidigt när vi såg den. Dottern väste ”Mamma, den här måste vi köpa! Vi kan ha delad vårdnad om den”! 🙂 Den var så fin! Slitet kraftigt skinn och med pälsdetaljer på utsidan.

 

Inuti fanns det fack för ammunition och på köpet fick man en piprensare och en kniv med jättefint fodral. Jag släppte taget om den och fortsatte strosa runt. Sen gick jag tillbaka i cirklar runt den där väskan. Sen gick jag iväg igen. Men näe, det gick inte att lämna den. Prutade en del och till sist blev den min. Den kommer att bli så fin på en vägg i nåt framtida hem nån gång! Kanske tillsammans med ett hästhuvud. 🙂

 

Både jag och dottern hittade också varsin teatermask. Och hon hittade lite annat också. Nöjda med besöket åkte vi iväg för att äta lunch. Mätta i magen åkte vi sen till Enköping för att hälsa på dotterns farmor och farfar (mina ex-svärföräldrar), för farmor hade fyllt 80 år. Dottern ska dit senare på större kalas, men följde ändå med mig dit. Jag ville titta in med en blomma för att uppvakta lite. Och det var väldigt uppskattat! När vi varit där och fikat ett tag så skjutsade jag hem dottern till Sala igen. Det är nämligen helt galet dåliga bussförbindelser mellan Enköping och Sala. Och hennes bil har varit trasig i typ ett år (och det verkar vara vääääldigt svårt att få ordning på den).

 

Det var en jättemysig dag vi fick tillsammans. Och hon tyckte att det var trevligt också. Nu får jag bara ha tålamod att vänta på att jag har ett hem att hänga upp både hästhuvud och väska på väggen!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  PRESENTER TILL EN VIMSIG MAMMA - Gott för själen
  30 mars, 2019 at 09:17

  […] tog en mor- och dotterdag och myste runt. Ganska tidigt såg jag några jättefina äggkoppar som jag ville ha. Eftersom jag inte ville […]

 • Reply
  HALLINSPIRATION - NYTT OCH GAMMALT - Gott för själen
  2 september, 2021 at 06:38

  […] De är gissningsvis från 50- eller 60-talet. Framför ljusstakarna finns en teatermask som jag fyndade på loppis då jag och dottern hade en mysdag. Och till höger om den ligger en liten bit av en gammal stubbe som jag fyndade i Andreas […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.