hälsa & friluftsliv resor - långa & korta

SPAPAKET PÅ THE STEAM HOTEL I PRESENT

Va?! Ska vi äta kondomer med en massa nyttigt skit i?!” sa en av oss då mellanmålet på spa-avdelningen kom in. Den andra av oss tyckte det var himla-med-ögonen-gott!

För några veckor sedan var det äntligen dags att casha in det spapaket på The Steam Hotel som jag fick i födelsedagspresent av min fina. Jag hade höga förväntningar eftersom typ varannan blogg jag läst har varit kryddad med inlägg från det berömda hotellet sedan det öppnade. Om mina förväntningar uppfylldes? … Jag ska berätta vad jag tyckte.

Vad är The Steam hotel?

Vad är då The Steam hotel som ”alla” pratar om. Jo, ni vet, det där drygt 100 år gamla ångkraftverket som byggts om till hotell i industriromantisk stil. Ni vet det där hotellet i Västerås med fantastisk utsikt över Mälaren. Ni vet det där hotellet med sliten betong, rör, klockor och maskiner som en del av interiören. Ni vet det där hotellet med en väldigt speciell inredning. Ni vet det där hotellet med 800 kvm spa-avdelning. Ni vet det där hotellet med systerdestinationer som Falkenberg Strandbad, Ystad Saltjöbad, Hotel Pigalle och Hotel Bellora. Ni vet det där hotellet där skaparna bakom hotellet vill förmedla en känsla som gästen aldrig upplevt förut. Det hotellet!

Ankomsten och den tidiga kvällen

Vi var på plats vid lunchtid. Rummet var klart redan så vi kunde checka in i denna maffiga reception.

Mörka mysiga korridorer.

Så läckert rum med sån cool atmosfär. Vi kastade in väskorna och gav oss iväg på lunch och sedan museum.

Vi hade tillgång till spa-avdelningen i 4,5 timme. Vi diskuterade lite fram och tillbaka och undrade ”vad ska man göra på en spa-avdelning i 4,5 timme?! Nä, vi tar det lite lugnt ett tag först”. Satte oss nere i loungen vid en brasa med ett varsitt glas champagne.

Jamen kolla skorstenen! Hur cool?!

Överallt runt omkring kan man njuta av vacker och cool inredning. Så genomtänkt. Inredningen på detta ställe är ju liksom ett kapitel för sig, så det fick bli ett separat inlägg.

Personalen har tidstypisk klädsel från förr.

Spa-avdelningen

Paketet som A hade valt hette Love bird. Det innehöll tillgång till spa-avdelningen i 4,5 timme, trerätters middag, övernattning och frukost.

När vi var klara nere i loungen gick vi upp på rummet och bytte om till lånade morrisar och tofflor (som man fick) och knatade iväg till några timmars relax och chill.

Massor med mysiga lyktor överallt.

Vi blev välkomnade direkt och personalen frågade om vi var där för första gången. Och det var vi ju. De berättade var allt fanns och hur det funkade.

Spapaket på The Steam Hotel i present
Spapaket på The Steam Hotel i present

Vi startade med ett rum där det fanns en stor pool och skön musik, men med rätt hög volym. Förmodligen för att man ska kunna prata med varandra utan att ”grannen” hör. Efter en stund bytte vi till utomhuspoolen. Under tiden vi låg där ute i poolen började det att regna. Det var bara att skratta åt det… och sedan skynda sig in när vi var nöjda. Innanför utomhuspoolen finns sängar. Där kan man koppla av och bara njuta av tillvaron… och ett glas champagne till exempel.

Vi beställde vårrullar som ett litet mellis eftersom middagen var så sen. Och där kom den där frasen. Va?! Ska vi äta kondomer med en massa nyttigt skit i?!” sa en av oss då maten kom in. Gissa vem 🙂 Den andra av oss tyckte det var himla-med-ögonen-gott! Gissa vem 🙂

Vi avslutade med ett rum med ett antal sängar på vardera sida om en öppen spis och vedtravar.

Fri tillgång till godsaker i en fruktkorg och en kran med stilla vatten och en kran med bubbelvatten. Alltså, man dör ju en smula! Hur coolt!?

Så rofyllt att ligga där och koppla av och bara vara i sin egen lilla bubbla! Plötsligt hade närmare fyra timmar passerat.

Takbar och middag

Efter spa’andet så gick vi tillbaka till rummet, duschade och bytte om för middag…

… och hängde en stund i takbaren på 18:e våningen. Vi njöt av underbar utsikt medan solen och regnet skötte sitt skådespel utanför.

Till och med öltappen och drinkredskapen blev som stillbilder från ett skådespel i den vackra kvällssolen.

När champagnen var urdrucken åkte vi ner till restaurangen för att avnjuta en god trerätters.

Och givetvis avslutades vistelsen med en jättebra hotellfrukost.

Vad tyckte jag då, om det där The Steam Hotel och ett spapaket som present?

Jag kan knappt tänka mig en bättre födelsedagspresent. Att få avkoppling och ompyssling inslaget i en vacker och genomtänkt förpackning är ju värt hur mycket som helst.

Var man än rörde sig i hotellet så fick man ögonkontakt med nån från personalen och möttes av ett leende och några vänliga ord, från alltifrån städerska till barpersonal och spa-tjejer. Så enkelt för personalen, men ändå så värdefullt för gästen! Väl genomtänkt inredning, bevarandet av byggnadens karaktär, skön musik, personalens klädsel och god mat. Allt sammantaget skapar en riktigt härlig atmosfär.

När vi checkade ut frågade receptionisten om vi hade haft det bra. Toppen, sa vi, förutom att vi hittade ett litet minus. Det var två ihopsatta enkelsängar som dubbelsäng. När man är van vid en bred madrass och van vid att sova intrasslade i varandra, så är det inte så skönt med en stor skarv. Vi fick då veta att vi kunde ha ringt ner till receptionen så hade de bytt madrass! Det hade vi inte en tanke på! Men nu vet vi. Och nu vet ni!

Resten var tipp topp!

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Karin
  28 juni, 2019 at 07:44

  Så himla härligt hotell! Förstår att ni hade det härligt.Lustigt vi var där förra veckan, onsdagskvällen. Helt underbart och utsikten så fantastisk, vi bodde på vån 14! Kram

 • Reply
  Maria -Wikers Liv
  28 juni, 2019 at 09:17

  Men åh så roligt att ni fick en så härlig vistelse där! Det hotellet är ju verkligen toksnyggt och hur coolt som helst!
  Vi var där hösten/vintern 2017 då det var rätt nyöppnat och då var servicen verkligen inte bra… Vi var där med mannens ”delägarkompanjoner” med fruar, ett gäng på ca 25-26 personer på konferens, visserligen… men de tar ju emot konferensgäster så det är ju ingen ursäkt… Middagen, där var de sena med maten ut, så vi hann faktiskt inte ens äta upp vår dessert innan de körde bort oss för att vår tid var ute… hallåååååå???? Uppe i baren på kvällen funkade inte deras kortläsare och vi fick inte sätta upp på rummet…eeeh…??? Lunchen med dukat för 6 personer, där fick vi 5 brödskivor… någon skulle vara utan eller…??? Inga direkta ursäkter heller… Spa´t hade vi inte tillgång till förrän på fm dagen efteråt… kanske inte så kul när man checkat ut…??? Nej, det var verkligen inte bra då, de hade mycket kvar att lära! Nästan bara väldigt ung personal och de kan inte haft så mycket erfarenhet av ett så stort hotell. Jag hade läst så mycket fina ord om det på olika bloggar innan, så jag hade absolut förväntat mig mer! Men jag vet fler (icke-bloggare) som var där när det var nytt som också hade fått uppleva dålig service överlag. Jag skrev också om stället på min blogg efteråt, ärligt förstås. Men jag skrev också att jag absolut kunde tänka mig att ge det en chans efter ett tag. Hotellet är ju jättefint, inget snack om det… men nog vill jag ha lite service…
  Kanske kommer jag att våga boka något under det närmsta året i alla fall 😉
  Jag är glad att ni fick en sån fin vistelse, speciellt som ni var där på tu man hand och det var en present! Härligt!
  Kram/Maria

 • Reply
  STEAM HOTEL - INREDNINGEN ÄR ETT EGET KAPITEL - Gott för själen
  7 juli, 2019 at 12:57

  […] Här satt vi med ett varsitt glas champagne och myste. Här kan du läsa mera om vad vi gjorde, om spa-paketet jag fick, och massor av bilder såklart. […]

 • Reply
  VÄSTMANLANDS LÄNS MUSEUM - Gott för själen
  9 juli, 2019 at 06:39

  […] här kan ni läsa om vårt härliga spa-paket på The Steam Hotel som var huvudmålet med […]

 • Reply
  ulrica
  9 juli, 2019 at 07:37

  Det ser så galet läckert ut. Jag har ju varit där på fördrink och så, men aldrig ätit middag eller sovit över där. Jag tycker nog egentligen helt enkelt att priserna är på tok för höga, men jag skulle gärna uppleva ett dygn där också :). Angående ”kondomen” så vet jag inte riktigt om det är en kuggfråga för jag vet att du älskar annorlunda grejer men det kan ju faktiskt Andreas också göra, men jag gissar på Andreas ändå. Mest kanske för att jag visualiserar mig att Micke skulle säga exakt samma sak *haha*.
  Kram Ulrica

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.