bygga nytt

HUSBYGGET I VINTERSKRUD VAR VACKERT ATT SE

Husbygget i vinterskrud fick vi se för nån helg sedan. Riktigt vackert. Vi var där för att testa av markisvävsprover mot fasaden.

Vackert att se husbygget i vinterskrud
Vackert att se husbygget i vinterskrud

Huset ska inte vara vitt som det är just nu utan mjusvart, som garaget och uthuset , och vita foder. Vi kommer att ha en ljus enfärgad terassmarkis. Ett tag var vi inne på en bredrandig i beige och med smala mörkbruna ränder, men nä. Vi går för den enfärgade. Vi landade i att det nog blir mera sobert och snyggt.

Där på det höga fönstret ska vi ha så kallad zip screen. Det är som en utanpåliggande rullgardin, kan man säga, men som man ser igenom inifrån. Ni kanske vet vad jag menar. Vi har velat lite fram och tillbaka om vi ska ha ljus (nästan vit) eller mörkbrun. Men eftersom fasaden blir så pass mörk (som uthuset till höger i bild) så blir det nog bäst med en ljus.

Vi planerade också för hur vi ska fortsätta med planteringar. I den här upphöjda rabatten ska det bli ett par buskar till på 70-80 cm. Nån som har nåt förslag kanske? Gärna nåt vintergrönt.

Idag ska vi ha möte med elektrikern och glasmästaren för att diskutera markisuppsättning. Det är en av glasmästarna i stan som vi ska träffa idag, ska tilläggas. Det finns flera. Vi har inte beställt nåt ännu. Får se hur det blir. Men vi vill gärna ha det bestämt och beställt så fort som möjligt så vi får det klart så fort som möjligt. Med senaste sommarens värme i färskt minne så är det nog skönt att kunna ha solskydden uppe. Och vi flyttar in i början av juni…

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Maria - Wikers Liv
  16 februari, 2021 at 09:17

  Så fint det blir!!
  Jag tror ni gör rätt i att ta en enfärgad terrassmarkis. Som du säger mer sobert… en randig är ju ”klassisk” på något sätt och vis, men det känns modernare och ”mer i tiden” med en enfärgad, tycker jag. Tror det ger en lugnare känsla också med enfärgat när det blir ett så stort ”tygstycke”. Jag vet precis vad du menar med rullgardinen på utsidan, en av våra grannar har en. De har ett vitt hus med vissa fält som är grå, och de har en mörk gardin. Ser helt okej ut, det är ju en sak man har mest för det praktiska och inte som snygg ”detalj” kanske 😉 Det blir nog snyggt med en ljus eftersom ni kommer ha ljus terrassmarkis.
  Följer ert bygge med spänning och ska läsa ikapp lite igen 🙂

  Kul att ni också gillade Guldkula! Så prisvärd om man vill lyxa till det lite i all enkelhet ibland.

  Ha en fin tisdag!
  Kram/Maria

  • Reply
   Lena
   17 februari, 2021 at 05:59

   Tack, vad roligt att du gillar det! Ja, jag frågade markisleverantören om inte ”randigt är lite 80-tal”, men han sa att det är påväg tillbaka. Så hade vi valt en sån så hade vi kanske varit supermoderna 😉 Men näe, det blir enfärgat. Där zip screenen ska vara är lite på baksidan, typ. Så det fick bli en sån. Tror det hade blivit svårt att få till en vanlig markis på ett så högt fönster. Bäst är ju i vilket fall att ha solskydd på utsidan för bästa effekt.

 • Reply
  Anna
  16 februari, 2021 at 09:29

  Så fint ert hus blir!
  Nu har jag glömt, vilken hustillverkare har ni valt? Eller har ni ritat själva?
  När är tanken att ni ska flytta in? Det känns som att det går VÄLDIGT fort allting 🙂
  ar ni stött på några hinder på vägen, eller har allt flutit på smidigt?
  Många frågor – är sååå nyfiken 🙂
  Kram Anna

  • Reply
   Lena
   17 februari, 2021 at 06:05

   Vi bygger med A-hus och har valt ett standardhus. Vi föll för modellen Vinga direkt och den passar både oss och tomten perfekt. Har knappt ändrat nåt alls faktiskt. Tanken är att vi ska flytta in i början av juni. Ja, visst känns det som att det går fort. Men nu sker allt invändigt så man ser inte så mycket.

   Njae, en sak dök upp som man skulle kunna kalla hinder. Vid startmötet med kommunen visade det sig att vi måste brandsäkra gaveln på uthuset, den mot huset. Jääääkligt trist med tanke på att vi renoverade just den gaveln i somras. Nu måste vi plocka bort det mesta inne i verkstan för att kunna gipsa insidan. Tur att Andreas är händig! I övrigt har allt flutit på.

   Så kul med dina nyfikna frågor!

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.