bygga nytt

KÖKSFÖNSTER I STÄNDIG FÖRÄNDRING

Mitt köksfönster är i ständig förändring. Trots att det bara är sex dagar sedan vi flyttade in. Eller fyra dagar sedan stora flyttlasset gick. Visserligen är det inte bara köksfönstret som ändras. Det är hela huset.

I mitt köksfönster
I mitt köksfönster

Jag har alltid tyckt att det är fint med köksfönster ovanför diskbänken. Gillar känslan att titta ut när jag står där och plaskar med vatten. Inte för att jag tittar på grannar eller förbipasserande utan mera ”bara titta ut”. Om ni fattar.

De flesta, som jag har sett, har fönstren så lågt ner mot diskhon. Det vill jag absolut inte ha. Att ständigt ha vattenfläckar på fönstret, eller ständigt behöva tvätta, är inte kul. Därför blev jag glad när vi var in i visningshuset och konstaterade att det var ett fönster ovanför diskbänken och det satt en bit ovanför diskhon! I like!

Utanför mitt köksfönster
Utanför mitt köksfönster

Jag gillar grönskan utanför. Eftersom jag gillar att även berätta om ”sanningen” så gör jag det även nu. 🙂 Det förstås, det ni ser är ju sant. Men det är bara en del av sanningen eftersom det ser betydligt nice’igare ut än i verkligheten. Fönstret är mot garageuppfarten och grannens garageuppfart lite till höger. Tittar ni noga mellan vågen och blomman så ser ni grannens bil. Det som ser ut att vara så perfekt, underbart, härligt, drömmigt, osv osv på sociala medier är kanske inte det alla gånger.

Idag och resten av veckan är jag ledig. Vi har kommit rätt bra i ordning måste jag säga, trots att vi inte har garderober på plats ännu. Och inte heller kontorshyllor. Garderoberna står i garaget redo att bäras in. Hyllorna är kvar i lägenheten, redo att hämtas.

Andreas har satt full fart med trädäcksbygget. Igår skyfflade han av 600 kg stenmjöl från släpkärran ner i skottkärran. Körde kärran till andra sidan huset och skyfflade av. Nja, det fick inte direkt plats med 600 kg i ett skottkärrslass utan han fick köra ett antal gånger. Han kämpar på.

Vi har inte fått fiber ännu heller, trots ett antal mail och telefonsamtal. Kabeln är dragen nu i alla fall. På fredag säger de att de ska komma och göra det sista. Jag tror på det när jag ser det. Måste nog köpa till lite mera surf på luren. Just nu sitter jag i lägenheten där det fortfarande finns internet. Har rafsat ihop alla småsaker som var kvar. Sen tar vi hyllorna senare.

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Ulrica
  7 juli, 2021 at 11:57

  När jag läste ditt inlägg så blev jag tvungen att tänka efter på hur det ser ut hos oss, men vi har också fönstret en bit upp på väggen. När du beskriver det så känner jag mig också glad att det är så för jag hade inte heller velat ha stänk och så direkt på glaset och fönsterbrädan.

  Att göra om kommer du nog att göra flera gånger innan du är helt ”hemma” i inredningen :). Det hör till!
  KRAM

  • Reply
   Lena
   10 juli, 2021 at 08:49

   Haha, ja göra om kommer jag definitivt att göra. Frågan är om man nånsin är ”helt hemma” 🙂

 • Reply
  FÖNSTERLAMPA OCH TAKLAMPA ÄR UPPE - Gott för själen
  6 november, 2021 at 08:17

  […] inte går så fort inomhus då? Vi valde helt enkelt att komma iordning med det viktigaste då vi flyttade in i början av juni. Man kan ju säga att myslampor inte hade hösta prio just då. Man ska också komma ihåg att det […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.