bygga nytt trädgård

STENLÄGGNINGEN RUNT ENTRÉN BÖRJAR BLI KLAR

Det är så roligt att stenläggningen runt entrén börjar bli klar. Åtminstone närmast trappan och rakt ut åt sidorna. Vi kämpar på mellan skurarna och försöker anpassa oss så gott det går.

stenläggningen runt entrén

Här står jag på garageuppfarten och fotar upp mot huset. Vi ”parkerade” en av pallarna med marksten där i mitten för att det skulle vara nära att plocka ifrån. Framför den, på marken, ser ni en början på en mur. Muren ska byggas vidare och typ omringa pallen, runt där hinken står och runda framför där markstenen ligger framför trappan. Innanför muren ska det vara en plantering.

Efter att trappan blev klar så byggde vi vidare med stenarna framför och åt sidan. Inklusive trappan har vi lagt ungefär 16 kvadratmeter. Totalt med allt kommer vi att lägga ungefär 60 kvadrat. Puh, en del kvar! Men vi kommer inte att hinna klart i år. Sån stress är det inte.

Jag tycker det ser så trevligt ut med en liten sittgrupp intill entrén. Än så länge får den gamla rostiga järngruppen stå där. De ska vi nog göra oss av med och köpa nåt annat. Oklart vad.

stenläggningen runt entrén

Och jag skulle vilja ha en utematta där också. Det lyfter en sittgrupp otroligt mycket tycker jag. Och skapar en hemtrevlig känsla.

stenläggningen runt entrén
Stenläggningen runt entrén börjar bli klar

Vi var båda överens snabbt om att trappan inte enbart skulle byggas rakt fram. Att även ha trappsteg åt sidan ger ett helt annat intryck. Och översta trappsteget blev lite större än vi tänkt först. Vi tänkte att det skulle räcka att det skulle bli så långt ut att dörren precis täcktes när den är helt öppen, om ni fattar. Men nu är den nån decimeter längre ut. Det är jag glad för nu. Det blev mer proportionerligt.

Här står jag uppe i planteringen och fotar för en annan vinkel. Till vänster är lilla köksfönstret och till höger gästrumsfönstret.

stenläggningen runt entrén

Och titta här då. Vi har kommit ett steg längre här också. Här visade jag mitt projekt. En spaljé och portal i ett. Nu har jag fått hjälp att få upp stolparna. De är på tok för höga just nu. De ska kapas av betydligt. Sen ska det vara armeringsnät mellan stolparna och två överliggare till planket. Jag har tänkt att en murgröna ska bilda en trevlig portal in i övriga delen av trädgården.

Och det var när stenläggningen runt entrén var klar och hade passerat de här pelarna (slutet syns i vänsterkanten på bilden ovan) så firade vi det delmålet. När man har så här stora projekt som vi har så är det viktigt att sätta upp delmål och fira när det är uppnått. Annars pallar man inte, tycker jag.

stenläggningen runt entrén

Den här planteringen som jag köpte för några veckor sen, då trappan var klar, är fortfarande lika fin. Sunbeckia heter den gula. Förmodligen släkt med Rudbeckia.

Igår gick ett par timmar till att klura hur murens vinklar ska vara. Den där muren där det ska vara en plantering. Inte helt enkelt när det är en liten rundel och det ska vara fem våningar. Många saker att tänka på. Men jag tror vi fick till tanken till sist. Det visar sig om vi får ihop det i slutänden 🙂 Sen kom vi vidare en bit på trappan upp från garageuppfarten, som syns lite i vänsterkanten på första bilden.

Idag väntas regn heeeela dagen så idag blir det innepyssel. Andreas ska beta av ett par jobbmöten, trots semester, men så blir det ibland. Jag ska åka ner på stan för att uträtta lite saker.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.