resor - långa & korta

PÅ VÄG FRÅN SANTA BARBARA TILL GRAND CANYON

 

Efter att vi bunkrat upp med sallad, frukt, nötter, juice och smoothie i Santa Barbara åkte vi längs kusten ner mot Los Angeles igen. På väg mot Grand Canyon.

 

IMG_1435 california hav x

Så vackert längs kusten!

 

IMG_1472 arizona berg x

Ganska snabbt efter att man vikt av öster ut i Los Angeles så blir det väldigt torrt.

 

IMG_1530 arizona tåg

Tågen man ser kan ibland vara, vad vi gissar, kilometerlånga och dras av ett antal lok. 5 lok är det mesta vi sett. Här verkar det vara ett antal tankvagnar.

 

IMG_1460 arizona ludlow x

Det är långt mellan möjligheterna att pausa så det gäller att passa på när tillfälle ges. Här har vi tagit ett kort stopp vid en rastplats.

 

IMG_1505 arizona backspegel IMG_1489 arizona väg x

Sen var det bara på’t igen! Här syns en av få svängar. I övrigt kan det gå timmar med bara raksträcka. Men ändå så läckert med skiftande berg.

 

IMG_1478 arizona berg x

Bergen skiftade i de mest varierande färger! Så vackert även med det torra!

 

IMG_1452 california berg x

Mitt i ingenstans, mitt ute på fälten kan det plötsligt dyka upp nåt enstaka hus. Eller som här några stycken på rad.

 

IMG_1464 arizona ludlow x IMG_1463 arizona ludlow x IMG_1471 arizona ludlow x

Sen kunde det plötsligt dyka upp ett motell och en mack. Det gäller även att passa på att tanka när tillfälle ges. Vet dock inte om jag skulle välja att bo på just det här hotellet. Det såg kanske värre ut än vad det var med gamla bilar och skrot. Charmigt var det i alla fall.

 

IMG_1545 arizona berg x

Mitt i allt det torra kunde det dyka upp ett område med riklig grönska. Märkligt på nåt sätt. Just det här har vi för oss var nära Bullshead. Kanske var vi fortfarande kvar i California då eller så hade vi kommit in i Arizona.

 

IMG_1516 arizona route 66

Vi åkte längs I40 som på sina håll gick ihop med den kända Route 66.

Till sist kom vi fram till Williams, Arizona, en timme från Grand Canyon. Sträckan från Santa Barbara till Williams tog 7,5 timme med tre korta stopp. Det kan hända att vi inte höll hastighetsbegränsningarna så bra. Typ inte alls. Men de kör ju såååå sakta i det här landet! Men kom igen. Torr väg, rakt fram, knappt några avfarter och nästan ingen trafik. Men, räkna med bortåt 9 timmar om ni vill hålla begränsningarna och ta lite längre pauser, när ni ska köra sträckan 🙂

Strax efter solnedgången, vid sju, kom vi till den mest gulliga lilla stad i vilda västern. Och det mest coola motellet man kan tänka sig, just här. Det måste få ett eget inlägg. Från 20 grader i California, klädd som på bilden ovan, till minusgrader i Williams, så blev det kanske lite kallt.

Igår, skärtorsdag, fick vi en magisk dag vid Grand Canyon, som även det kommer senare så klart! Nu är det fredag morgon. Långfredag. Vi ska dra vidare till Las Vegas med ett stopp vid Hoover-dammen.

Ha en fortsatt skön påsk!

Edit: Vill du läsa mer om vår roadtrip (Santa Barbara, Grand Canyon, Las Vegas och San Diego) så kan du klicka här 1, 23, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 1314. Våra andra resor finns i kategorin Resor.

Må bäst!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Milla
  25 mars, 2016 at 01:53

  Nu har jag läst dina senaste inlägg och blev ju förstås överraskad när jag såg vart ni åkt, men också att det blev hastigt. Både tråkigt och roligt, får lite ont i magen när jag förstår att nåt inte känts bra men ni gör ju alldeles rätt… dvs får ont i magen av att tänka på att man inte vet så mycket vad som pågår i döttrarnas liv långt därborta och att de kämpar på en massa som man inte kanske själv vet om… Hoppas allt blir toppenbra i alla fall och det är ju härliga bilder du visar! Alltså, de där motellen, det är ju precis som på film! kram!!!

  • Reply
   Lena
   1 maj, 2016 at 04:54

   Ja, precis. Man vet nog inte allt som pågår. Hon kämpade på ett tag innan hon berättade. Kanske får du veta nåt när din dotter kommer hem.

 • Reply
  Ekenäsliv
  25 mars, 2016 at 07:20

  Heeeej,
  Förstod inte heller allt först…
  Å hoppas allt blir bara bra och det är klart man åker ju…
  Ha det nu toppen, nu ropar de på mig här..:)
  Glad Påsk!
  Kram Anna

  • Reply
   Lena
   1 maj, 2016 at 04:54

   Tack, det blev så bra till sist!

 • Reply
  GRAND CANYON, ARIZONA - MAGISKT! - Gott för själenGott för själen
  17 april, 2016 at 02:34

  […] roadtrip (Santa Barbara, Grand Canyon, Las Vegas och San Diego) så kan du klicka här 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13. Våra andra resor finns i kategorin […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.