resor - långa & korta

WILD WEST JUNCTION – DET KNASIGASTE, ROLIGASTE OCH COOLASTE STÄLLET ATT BO PÅ

 

När jag surfade runt på ställen att bo på runt Grand Canyon och hittade Wild West Junction så visste jag att vi bara måste bo där. Och det visade sig vara det knasigaste, roligaste och coolaste stället! Dessutom i en jättemysig liten stad.

 

IMG_1958 wild west junction x

Stället är byggt vid förra sekelskiftet. Under 50-60-talet byggde om det enligt 50-60-talet, men under 80-90-talet återställde man det som det en gång var. De har verkligen gått all in på temat. Så kul!

 

IMG_4398 wild west junction ägaren x

En dålig smygtagen bild på ägaren. Han kom till Williams för att jobba som polischef innan han tog över rodret på motellet. Vi småpratade lite med honom.

Utemiljö

 

IMG_1561 wild west junction x IMG_1569 wild west junction x

Det är som en liten skön innergård med olika byggnader runt omkring. Här är det säkert härligt att sitta senare på säsongen och svinga en bägare på nåt av deras event.

 

IMG_1570 wild west junction x IMG_1571 wild west junction x

IMG_1967 wild west junction sheriff-checker

Så himla läckert.

Vi kom dit vid sju på kvällen. Vi försökte hitta nånstans att checka in och såg nog allmänt  förvirrade ut. En snubbe kom fram och öppnade en dörr och visade oss in i baren. 6-8 cowboy-hatt-beklädda huvuden i baren vändes mot oss. En snubbe sa till en annan, typ ”…tar du hand om det där…”. Han reste på sig och lämnade sin mattallrik och letade rätt på en kvinna. Hon visade oss in till rummet och knäppte på kaminerna. Det var incheckningen det, haha. Hur charmigt som helst.

 

IMG_1547 wild west junction restaurang x-checker

Vi kastade in väskorna och gick in på restaurangen. Även där var det givetvis västerninspirerat.

Rummet

 

IMG_1971 wild west junction hunters x IMG_1972 wild west junction hunters x

IMG_1558 hunters x

Jag hann inte fota så mycket av rummet innan vi kaos’ade till det. Vårt rum hette Hunters. Det var egentligen två rum med öppet emellan. En kamin i varje rum. Golven var nog inte isolerade alls och riktigt kalla, så jag gick runt med skorna. Men det är ju mars och minusgrader på nätterna.

 

IMG_1975 wild west junction hunters x IMG_1974 wild west junction hunters x

Badrumsgolvet var inte att leka med. Klinkers utan värme och isolering! Men vi la ut handdukar på golvet, så det funkade. Jag klagar inte alls, eftersom allt annat var så läckert,.

 

IMG_1973 wild west junction hunters x

Hur läcker badkars-hörna!?

 

IMG_1565 wild west junction frukost x-checker

Frukosten ingick. Fanns massor att välja bland. När vi åt frukost andra morgonen så kom det in en storvuxen man med lång svart rock, halvlångt grått hår och knähöga boots med sporrar som skramlade när han gick. Vi satt verkligen i en film. Helt sjuk känsla.

 

Staden

IMG_1941 williams gata x-checker

Williams är som sagt en jättegullig genuin stad. Den ligger en timme från Grand Canyon så det är perfekt för ett besök där. Det går även att bo i nationalparken, men är givetvis dyrare. Det går också att bo strax utanför entrén, men där såg det jättetråkigt ut. I Williams kan man strosa runt eller åka på Bearizona, t ex. Inlägg om det kommer sen.

 

IMG_1572 wild west junction x

Så, vill du ha en cool upplevelse, testa Wild West Junction!

Edit: Vill du läsa mer om vår roadtrip (Santa Barbara, Grand Canyon, Las Vegas och San Diego) så kan du klicka här 1, 23, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 1314. Våra andra resor finns i kategorin Resor.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.