livet

VI STÄLLDE INTE IN, VI STÄLLDE OM

Vi ställde först in påskmiddagen med familjen pga omständigheterna som finns just nu. Men sen. Nä, vi ställde inte in, vi ställde om påskfirandet istället. Jag kom på att vi faktiskt kunde träffas och fika utomhus. Vi bjöd in våra respektive föräldrar och mina barn.

Vi dukade upp århundrades längsta långbord för sex personer på terassen. Bredde ut vita dukar och plockade fram lite påskfeelingsdetaljer. Några gamla ”snurror” av björkrötter.

Placerade dem tillsammans med några chokladägg i snäckskal.

Och satte ut ett antal småvaser med gula tulpaner.

Först kom föräldrarna. Vi hade sagt åt alla att ta med sig egna koppar och fat, så fixade vi kaffe och frysbullar. De här kopparna, som mamma och pappa hade med sig, var väl fina och roliga. Kunde ju inte passa bättre en sån dag som långfredagen.

När vi fikat klart gick Andreas föräldrar hem till sig. Min mellanson och sambo anslöt. Vi tog en kort prommis tillsammans i en liten skog i närheten. Sen anslöt dottern och hennes sambo. Det hann pratas en stund innan mormor och morfar åkte hem.

Sen fikade vi ute med barnen. Så mysigt att ändå kunna umgås ett tag. Men det känns extremt konstig att inte kunna kramas när familjemedlemmar kommer och går. Tur att det bara är en tillfällig puckel i historien det här. Jag är i alla fall glad över att vi ställde om påskfirandet.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.