bygga nytt trädgård

SVERIGES SNYGGASTE VEDSKJUL

Kanske har vi Sveriges snyggaste vedskjul. Eventuellt. Vi tycker åtminstone det själva, hehe. Vi la en himlans massa timmar på det där skjulet i våras så fasen vore det annars. Om det inte hade blivit snyggt och praktiskt, alltså.

Andreas kom på att vi skulle ha de mindre tändbitarna för sig och jag kom förstås på en lösning som han fixade till. Han satte upp ett par brädbitar en bit ut från väggen så det liksom blev som ett rack, eller stöd, direkt till vänster. Sen var det bara att trava småttingarna.

Sen behövde vi ha barken och ännu mindre vedpinnar för sig. Jag kom att tänka på den fina trådkorgen han fick av sin syster i present. Snyggt och lättanvänt.

Skjulet är delat på två utrymmen med varsin dörr. I den ena har vi ved och i den andra hade mellansonen sin ved i ett par månader tills de flyttade till sitt nya hus. Senare i vår ska den halvan bli redskapsskjul. Då har vi lite närmare till krattor och småspadar och sånt till köksträdgården. Och just nu rymmer de även två såna här stora kubbar. Det är tänkt att jag (med lite hjälp) ska fixa två småbord med glasskiva på. Har jag sagt att jag gillar saker från naturen!? 🙂

Sveriges snyggaste vedskjul
Sveriges snyggaste vedskjul

Så nöjd med vårt fina vedskjul! Nu är det bara att vänta på tillfälle att elda 🙂 Och det kommer att bli typ 2 juni. Jomen planen är ju att nya huset blir klart typ 1 juni. Så det är ju självklart att vi flyttar då och börjar elda typ dagen efter. Oavsett om det är juni och 25 grader varmt ute! Så det så!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Karin
  28 september, 2020 at 04:28

  Så fint ordnat och björkstockar är ju så vackra med det där grafiska svart/vita!

 • Reply
  PLANERA FÖR OMMÅLNING KAN VARA EN UTMANING - Gott för själen
  9 februari, 2021 at 06:50

  […] i vår. Vi räknar med att hålla på en hel del innan vi flyttar in i nya huset. Efter att vi hade byggt klart vedskjulet och innan vi rev Torpet så påbörjade vi renoveringen av uthuset. Den byggnaden och garaget ska vi […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.