bygga nytt

GRUNDEN TILL VÅRT NYA HUS HAR PÅBÖRJATS

Grunden till vårt nya hus har påbörjats. Det konstaterade jag förra lördagen då vi var där. Ja, jo, självklart visste jag det eftersom Andreas varit där varje dag.

Utsättningen med pinnar och snören gjordes för ett tag sedan och sedan har markentreprenören schaktat bort massor av massor för att få till det bra. Vi hade kunnat återanvända visst material men det fanns ingen vettig plats för honom att lägga upp det tills han kunde använda det igen så det fick köras bort.

Haha, den där bilden är ganska avslöjande. Där syns ganska tydligt, minst sagt, hur långt vi kommit med renoveringen av uthuset. Viss skillnad på de olika sidorna va’?! Uthuset har samma kulör som huset kommer att få. Mjuksvart, som jag kallar det.

Grunden till vårt nya hus har påbörjats.

Grus, pinnar och rör överallt.

Här är schaktbotten uppgrusad och lite högre längst ut. Kantbalkarna är utplacerade. Nästa steg var att göra rördragningar innan det sista gruset kunde strykas ut.

Överblick över grunden till vårt nya hus
Överblick över grunden till vårt nya hus

Och här får man lite överblick över formen på huset. Lite svårt att föreställa sig. Jag förstår det.

I förrgår var vi där igen. Då var grunden helt förberedd för betongen. Idag ska de gjuta. Förberedda ytor för uteplatser och trädäck var klart också. Så nu börjar vi få en känsla för hur det kommer att bli och se ut. Vi är supernöjda! Flera bilder kommer självklart.

Må bäst!

You Might Also Like

1 Comment

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.