bygga nytt

MÖTE MED MÅLAREN I ETT FÄRDIGGIPSAT HUS

Vi hade ett möte med målaren i fredags. Det var egentligen tänkt att vi skulle ha det den här veckan, men han ringde och frågade om det passade tidigare. Det var vi bara glada över.

Underbart ljus då vi hade möte med målaren
Underbart ljus då vi hade möte med målaren

Vilken känsla att mötas av det här ljuset i vårt blivande hem! Så nice! Den lilla bruna byggnaden rakt fram är vårt uthus. Ja, vi kallar det så. En gammal byggnad på 25 kvm, som rymmer både förrådsutrymme och en liten verkstad, känns lite fel att kalla för förråd. Uthus känns helt rätt.

Där till vänster syns lite av entrén och rakt fram lilla köksfönstret över diskbänken.

Möte med målaren på bygget

Där till höger syns lite av fönstret vid matplatsen. Till vänster om fönstret och till höger om sladdarna som sticker ut ur väggen kommer en bänk gå rakt hitåt i bild, om ni fattar.

Möte med målaren i husbygget
Möte med målaren i husbygget

Rakt fram syns groventrén i tvättstugan.

Snickaren hade varit där i veckan och gipsat igen alla väggar efter att elektrikern var klar för en vecka sen. Det mesta materialet som låg på golvet hade försvunnit så nu var det mycket lättare att se hur det kommer att bli.

Här är en kommande walk-in-closet på dryga nio kvadrat.

Men nu var det ju möte med målaren vi skulle diskutera. 🙂 Det gick bra. Han verkade väldigt erfaren och hade bra tankar kring det vi frågade om. Han har fått uppgifter vilka val vi gjort och ska återkomma med en offert i veckan. Vi pratade om eventuell målning av fasaden också. Han har sagt ifrån förut eftersom han inte skulle ha tid, men nu verkar det finnas en öppning. Och då kanske det skulle kunna bli färdigt till slutbesiktning. Det hade ju varit nice.

Och den här måste jag visa. En urkass bild, men vill ändå visa. Så här djup blir fönsternischen. Såååå skönt att slippa känna sån begränsning i vilka krukor man kan ha. Och det ger ett rätt maffigt intryck med djupa fönsternischer. Love it!

Hur som helst, mötet och besöket kändes så bra. Det är ett härligt lugn och en underbar känsla i huset. Vi ser så fram emot dagen D.

Må bäst!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Sallys hus
  10 mars, 2021 at 06:58

  Hallå fina du😍
  SÅ länge sen jag skrev ju men jag har tassat in och ut här och ååå va spännande det är att följa ett husbygge. Blir så himla sugen själv på att nån gång få bygga… den där känslan då allt är nytt…åååå😍 det blir härligt för er att få flytta in lagom till sommaren 😎☀️
  Stor kram och ha en fin dag
  Katarina

  • Reply
   Sallys hus
   10 mars, 2021 at 06:59

   Ert husbygge skulle det stå🙈
   Det är ju inte vilket som helst😍

   • Reply
    Lena
    11 mars, 2021 at 06:09

    Nope, precis, vårt bygge 🙂

  • Reply
   Lena
   11 mars, 2021 at 06:09

   Haha, jag har sett dina små tassavtryck 🙂 Nej, skojar bara. Ibland går man bara in och läser blogginlägg här och där. Man kan inte hinna kommentera prick allt.

   Ja, det är jättespännande och vi blir så glada och ivriga varje gång vi är på besök.
   Kram

 • Reply
  VILL NI TA EN SNEAK PEEK PÅ LAMPOR? - Gott för själen
  30 mars, 2021 at 10:00

  […] kom vi på att vi kan betsa träet i samma bets som till takbjälkarna. Lampan ska hänga över matbordet så det kommer bli fint att plocka upp färgen i bjälkarna och […]

 • Reply
  TOG EN MORGONTUR FRÅN BILVERKSTAN - Gott för själen
  10 april, 2021 at 07:59

  […] ska vi till husbygget igen. Andreas har varit där varje kväll den här veckan, medan jag jobbat vidare. Det går […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.