bygga nytt

ÖGONBLICKSBILDER FRÅN ARBETE VID BYGGET

Idag får det bli ett par ögonblicksbilder från arbete vid bygget. Vi var där igår hela dagen jobbade och pysslade. Fokus var att brandsäkra uthuset. Det fick vi som en punkt att uppfylla i samband med uppstartsmöte med kommunen.

Ögonblicksbilder från arbete vid bygget
Ögonblicksbilder från arbete vid bygget

Eftersom nya huset har så stora fönsterpartier som vätter mot uthuset, och uthuset står närmare än sju meter så måste hela väggen skyddas från brand på ett bättre sätt. Det var så retfullt att få den uppgiften så sent i processen eftersom vi renoverade ena långsidan och just den gaveln i somras. Här är hur det gick när vi målade gavlen och här är ett inlägg om när mitt tålamod sattes på prov.

Ögonblicksbild från arbete vid bygget

Medan Andreas fixade med väggen så röjde jag lite i uthuset och varvade med att lägga ut rep för att se ett tänkt trädäck.

Svårt att få en känsla för storleken med att bara mäta och sätta små markeringar. Lättare så här. Vi får se var vi landar. Vi har ändrat oss ett antal gånger redan 🙂

I den här ”häcken” kom hängrännor och stuprör till nya huset. Vi frågade byggaren om de skulle ha den eller om den skulle slängas. Vi fick ta den. Vi ska köpa nån skiva och lägga på. Och köpa nån plast eller billig vaxduk för att skydda skivan. Sen har vi en perfekt provisorisk arbetsbänk.

Nu ska vi strax äta frukost och göra oss i ordning. Ett besök hos äldsta sonen och sambo står på agendan. Vi har inte kunnat ses sen i höstas. Eller kunnat var väl kanske fel ord. Både vi och de har valt att inte göra det pga läget.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.