bygga nytt

PLATTSÄTTAREN ÄR NÄSTAN FÄRDIG MED KAKLET

Det går fort framåt i huset nu. Plattsättaren är nästan färdig med kaklet. Det är roliga saker som händer eftersom man ser dem så tydligt. Den nyfikne kan kolla här.

Plattsättaren är nästan färdig med kaklet!
Plattsättaren är nästan färdig med kaklet!

Svårt att få en rättvisande bild med bara hallens belysning från sidan och ett litet fönster mot norr. Det här kaklet var det första vi valde. Det slog i magen, som jag brukar säga. Det satt i en visningsmonter och kändes helt perfekt. För oss båda!

Så vansinnigt snygg… tycker vi… 🙂

Plattsättaren är nästan färdig

Ännu en bild med konstigt ljus. Det här är lilla wc/dusch-rummet. Det kaklet var vi mest osäkra på, men vi är nu mer än nöjda. Lite liknande det i badrummet, men det drar lite lite mera åt grått och är lite ljusare. Det ser lite grönt ut på sina håll på bilden, men det är det inte i verkligheten.

Det skiftar verkligen kulör beroende på ljus och fotovinkel.

I tvättstugan fick det bli ett något mera mörk klinkerplatta.

Lite samma stil och jordnära varm kulör.

Kökets kakel växer fram.

Plattsättaren är nästan färdig

Efter tips från plattsättaren (eller plattsätterskan kanske det heter när det är en tjej) så nappade vi på tanken att sätta kakel hela vägen upp bakom fläkten. Hade inte tänkt det först eftersom vi tänkte att det skulle vara snyggt med färg. Vi fattade ett snabbt beslut och åkte till kakelbutiken och köpte en kvadrat till. Nu är vi riktigt nöjda med att vi ändrade oss.

Det närmar sig slutet för henne. Tror att det bara är entrégolvet och fogning kvar nu.

Målaren har kommit tillbaka och fortsatt med sitt. En liten fondtapet är uppsatt. Den som ska sitta bakom kaminen. Imorgon ska den visst monteras. Även elektrikern har varit hos oss i ett par dagar och fortsatt med sina sladdar och dosor.

Imorgon ska vi möta upp glasmästaren för att mäta in lamellgardiner till vardagsrummet. Markiserna, som han ska leverera, är redan klara och ligger hos honom och väntar på startskott. Samtidigt som vi har det mötet ska visst en jordleverans komma. Jord till thuja-häcken. Och nästa vecka kommer plantorna… Japp, jag har ju sagt det. Det går undan nu 🙂

I september berättade vi att vi skulle bygga ett nytt hus. I januari kom husleveransen. Och på torsdag är det bara sex veckor till slutbesiktning!… Och förhoppningsvis inflyttning under den helgen.

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Hannas krypin
  21 april, 2021 at 08:46

  Så snyggt kakel ni valt! Blir väldigt nyfiken och vill se slutresultatet framöver. 🙂 Har ingen aning om hur man böjer plattsättare när det är en tjej. Hade nog sagt samma sak precis som killar också är sjuksköterska även om en del säger sjukskötare….

  • Reply
   Lena
   21 april, 2021 at 07:04

   Vad roligt att du gillar det och är nyfiken! 🙂

   Hehe, ja ibland kan man snöa in på ord.

 • Reply
  TOG LEDIGT I MÅNDAGS EFTERMIDDAG - Gott för själen
  21 april, 2021 at 07:31

  […] dumpade mig sen hemma sen och drog vidare till husbygget. Jag bytte om och gav mig ut i det här ljuvliga. Skönt att få sig en genomkörare och bli […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.