bygga nytt

GRÄVDE FÖR THUJAHÄCK OCH EL

Vi kom drygt halvvägs igår då vi grävde för thujahäck. Så roligt, men också så svårt att köra grävmaskin.

Jag bidrog med ett par skoptag då vi grävde för thujahäck
Jag bidrog med ett par skoptag då vi grävde för thujahäck

Jag körde i höstas också och då pratade jag om att det var femdimensionellt. Men det är ju typ sexdimensionellt. Min hjärna är ju väldigt Excel-ig med ett litet stänk kreativitet i sig, men sånt här flerdimensionellt är inte naturligt för mig. Jisses vad svårt det är. Att hålla reda på åt vilket håll spakarna ska, inåt eller utåt, framåt eller bakåt, den ena eller den andra eller båda samtidigt. Lägg sen till höger pedal och vänster pedal också. Men sååå roligt.

Titta! Efter att ha slitit i spakarna lite hit och dit så lyckades jag få upp några skopor med jord, hehe.

Full koncentration. Får man öva lite så, då kanske det funkar sen.

Grävde för thujahäck
Grävde för thujahäck

Andreas är också amatör, men har nu några timmar bakom sig så det gick strålande bra. Titta så fin grav för häckplantor han gjort. Jag gick efter med skyffel och jämnade till lite. Och städade på gatan efter oss. Inte så bra att lämna stora lerkokor på trottoar och gata. Det var lite halvbökigt, minst sagt, där borta på gaveln av uthuset. Han fick stå på trottoaren och liksom gräva från sidan för att komma åt. Inte så enkelt när skopan inte går att tilta så mycket. Där tog det tid, så ett tag så kändes det lite hopplöst att vi skulle hinna klart allt vi tänkt oss i helgen. Men sen gick det undan på slutet.

Grävde för tuijahäck

Medan han grävde, och jag inte behövde hjälpa till där, så sprang jag emellan med att flytta en massa överblivna taktegelpannor från ena sidan huset till andra. Och jag hittade maaaasor med fina stenar i jordhögarna som jag febrilt försökte fånga in.

När han sen var klar med den här rännan så var det dags att ge sig på ett spännande äventyr. Att gräva fram en elkabel. Elkabeln för inkommande el, utifrån gatan och in till gamla huset. Den kabeln är nu kopplad till ett byggströmsskåp och ska kapas av för att kopplas in i nya huset. Andreas grävde sakta och försiktigt, tog lite i taget, och jag stod och tittade ner i marken. Till sist dök den gula skyddsplasten upp och det blev det lättare att gräva. Den grävningen är också klar.

Jadå, var inte oroliga, vi ska snygga till muren och ta bort den gamla slitna brädan. Det är egentligen kommunens mur, men har de inte skött den på 50 år så lär de inte göra det framåt heller. Så det får nog vi göra.

Det var mulet och bara nollgradigt då vi vaknade, men sen klarnade det upp. Det var riktigt skönt. Eftersom jag jobbade så mycket med kroppen, och hade så mycket kläder på mig så kunde jag till och med ta av jackan. Hääääärligt!

Idag har vi en klarblå himmel och ett par plusgrader nu på morgonen. Men tyvärr blåser det en hel del. Idag ska vi gräva den sista sträckan för häck. Skönt att passa på när vi hade maskinen hemma. Idag ska vi också få besök av mina föräldrar och eventuellt mellansonen med sambo. Målaren ska vara på plats så de ska få se inomhus är det tänkt.

Må bäst!

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  22 mars, 2021 at 11:28

  Oj vad spännande att köra grävmaskin!!! Ser inte helt lätt ut. Bra jobbat av er!!

  • Reply
   Lena
   23 mars, 2021 at 06:11

   Nej, det var verkligen inte lätt, men vansinnigt kul! Tack!

 • Reply
  MARKARBETE I VÅRSOLEN VAR SÅ SKÖNT - Gott för själen
  16 april, 2021 at 06:55

  […] bort delvis. Vi bad honom ta bort allt, men han missade några stycken. De grävde Andreas bort då vi hade en maskin hemma och grävde för […]

 • Reply
  NÖJD MED ARBETSVECKAN OCH GÅ - Gott för själen
  17 april, 2021 at 08:28

  […] ska vi till husbygget igen. Vi ska slå bort alla fula och slitna brädor som är monterade på muren. När vi har fått bort dem måste vi kapa bort armeringsjärnen som brädorna suttit fast i […]

 • Reply
  MÖR I KROPPEN EFTER EN DAGS GRÄVNING - Gott för själen
  19 april, 2021 at 06:51

  […] Det här diket på kanske fem meter grävde i för att Eon skulle kunna koppla in elen till huset. Då grävde vi med maskin, nu skyfflade jag igen den för hand. Andreas grävde i andra änden av tomten för att fixa med […]

 • Reply
  TAPAS INNAN MIDDAGEN PASSAR MIG PERFEKT - Gott för själen
  23 april, 2021 at 06:00

  […] Vi fick jordleverans i förrgår morse. Som tur var hann vi kratta ut den på kvällen. Då var det fint väder. Det var det INTE igår. Nästa vecka räknar vi med att vara lite lediga och plantera thuijahäck. […]

 • Reply
  HUSBYGGET FORTSKRIDER ENLIGT PLAN - Gott för själen
  28 april, 2021 at 07:34

  […] Idag är veckans sista arbetsdag. Åtminstone på jobjobbet, om jag säger så. Imorgon och fredag ska vi jobba vid huset. Vi ska plantera thujahäck som vi har förberett för! […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.