bygga nytt

HÄNG MED PÅ LÖRDAGSMYS HEMMA HOS OSS

Häng med på lördagsmys hemma hos oss genom en bildbomb ifall du vill. Önskar jag kunde bjuda hem er alla på lördagsmys irl, men det skulle nog inte funka så bra tyvärr. Det skulle nog bli lite trångt. Ni får istället se bilder från vår lördagkväll, med beskrivning av inredningsdetaljer. Det var en regnig dag och efter att vi firat min pappas födelsedag var det perfekt att mysa till det lite inne.

När du kommer innanför dörren är detta vad du ser. Iallafall just nu. Om du kommer en annan dag så ser det förmodligen lite annorlunda ut eftersom jag plockar och ändrar i inredningen rätt ofta. På vänstra bilden syns en korg med handtag från Newport, röd pläd från Åhléns, lykta från Mio, mina första barnskor, Andreas två söta silverharar, hjärtformat fat från julmarknad. Och en trälåda som jag fått i present. På högra bilden syns en lykta från en inredningsbutik i Stockholm (har för mig att den hette Matilde), två små trasselbollar och en blomkruka. Allt uppe på en present-trälåda även den. Badrumsdörren syns i bakgrunden.

Går du sen igenom hallen och svänger lite till vänster så ser du denna stora blomma (som jag fick av mellansonen när han sommarjobbade på Rydells för massor av år sen). I dörröppningen skymtar master bedroom och en bit av soffhörnan.

Soffan är en Howardtyp från Svenska Hem, fåtöljerna är riktigt gamla och slitna (därav linnetyget över), mattan från Ikea (ska bytas ut).

Vi går lite till vänster om soffhörnan och ser det här. Kuddar från HM Home, Day home, Mio och Newport, lykta på bordet i korgen från Newport, glasljuskupan fick Andreas i present från sin dotter, Andreas troll i höga fönstret och mina och hans koraller i det andra höga fönstret, hängande kruka från Rum 35A här i Enköping från min och dotterns lunchdejt.

Häng med på lördagsmys
Häng med på lördagsmys hemma hos oss

Vi kom hem vid femtiden från pappas kalas och började förbereda myslördag. Tände upp ljus, gjorde sallad och började duka. Tände en brasa medan regnet smattrade utanför.

Häng med på lördagsmys

Maten är serverad. Det blev ugnsbakad klyftpotatis och lövbiff med kryddsmör.

Efter middagen flyttade vi till soffan och satt och chillade en stund. Småpratade och bara njöt av sällskapet och vårt fina hem vi lyckats skapa. Lite senare var det dags att vända på fåtöljerna och plocka fram en ostbricka. Andreas har ju hört mig tjata om att jag gillar kontraster. Han ville bidra lite till detta så han tog fram min gamla röd-vit-rutiga jul-kökshandduk till duk. Ja, jo, nog blev det kontraster! 🙂 🙂 Vi kan ju säga som så här, jag hade nog valt en annan ”duk” som kontrast 😉

Häng med på lördagsmys
Häng med på lördagsmys

Bästa lördagsmyset på länge! Om det blev varmt med en brasa i början av augusti?! Jodå, det kan man säga. Men vad fasen. Mysfaktorn är ju så mycket högre än vad det är jobbigt med värmen!

Det var i lördags det. Idag är det måndag och vi går in i vår sista semestervecka. Nu tänker jag mig att maxa bockarna på att-göra-listan samtidigt som jag ska maxa avkopplingen. Låter det som en bra kombo!? 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Maria -Wikers Liv
  9 augusti, 2021 at 05:42

  Så mysigt och fint ni fått det!
  Tycker nog allt att han fick till en mysig och romantisk känsla à la Italien, med den röd-vita duken!

  Ha det gott!
  Kram/Maria

  • Reply
   Lena
   10 augusti, 2021 at 07:52

   Tack!

   Hehe, ja jo, det fick han ju faktiskt. För mig var det nog mest en gammal julhandduk som skar sig mot tapeten bakom 🙂 (Japp, ibland är man ju lite nördig 🙂 )

 • Reply
  SOVRUMSINSPIRATION BJUDER JAG PÅ IDAG - Gott för själen
  12 augusti, 2021 at 06:00

  […] än det ena än det andra nytt när man flyttar. Det är ju kul såklart, men nu har vi valt att behålla det mesta av det gamla och satsa på några få dyrare saker […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.