bygga nytt

MÅLADE STOLPAR I VARDAGSRUMMET UTAN KLADD

Vilken fantastisk höstdag vi fick igår. Vi fick så mycket gjort varvat med stunder av avkoppling. Målade stolpar till blivande uterummet bland annat. Så nöjd med dagen när kvällen kom.

Vi hade dragit iväg till bygghandeln för att köpa limträstolpar direkt på morgonen då de öppnade. Köpte även stolparna som vi kommer att använda först i vår. Lika bra att passa på eftersom Andreas konstaterat att det varit slut på flera ställen under ett längre tag. Vi köpte de sista.

Det var ju visserligen ett toppenväder ute, men fortfarande fuktigt i marken och luften efter nattens regn. Dessutom var det inte jättestora siffror på termometern, så jag riggade för målning i vardagsrummet och bar in limträstolparna.

Målade stolpar i vardagsrummet utan kladd
Målade stolpar i vardagsrummet utan kladd

Det var med viss nervositet som jag satte igång med grundmålningen. Jag gissar att både Andreas och andra som känner mig tvivlade på att jag skulle få färg enbart på stolparna.

Jag tog det så sakta och försiktigt så det blev bara några små droppar på pappen under och en del färg på händerna. Jag fattar inte hur det ens är möjligt att måla saker utan att få färg på sig själv!? Men jag klarade i alla fall att inte kladda på golv eller möbler!

Vi kopplade av med både lunch och fika på trädäcket under dagen. Jag satt kvar och njöt en stund efter att Andreas fick myror i brallan och fortsatte med sitt. Jag bar sen ut typ halva garaget för att Andreas skulle kunna baxa runt sin motorcykel och ställa den lite bättre. Sen bar jag in allt igen. Fast i lite bättre ordning än innan.

Målade stolpar till blivande uterummet
Målade stolpar till blivande uterummet

När stolparna torkat inomhus så tog jag ut dem. Solen hade hunnit värma upp luften en hel del så mellanstrykningen gjorde jag utomhus, med samma färg som husfasaden. Härligt att kunna stå i solen och jobba igen. Efter ett par timmar bar jag in bockarna och stolparna i garaget och målade ett varv till. Undersidan fick varv två nu på morgonen. Så. Nu hoppas jag att dessa målade stolpar klarar att stå ute hela vintern och våren.

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.