bygga nytt

FÖRVARING FRÅN ELFA HJÄLPER OSS MED ORDNING

Det senaste vi satt check på inomhus efter bygget är förvaring från Elfa. Eftersom förvaringen i framför allt hallen måste tåla rätt hårda tag under många år så kändes valet självklart.

förvaring från Elfa

Det känns så bra att ha fått ordning i walk-in-closet och hallen. När man bygger nytt kataloghus så är det inte så vanligt att det följer med garderober och annan förvaring. Vissa husleverantörer erbjuder kunden att köpa till garderober, medan andra gör det inte alls.

förvaring från Elfa

Vi fick möjlighet att köpa till städgarderob. Det var allt. Vi hade några nyköpta garderober från IKEA, men det räckte inte. I hallen satsade vi på vad Elfa hade att erbjuda. Som stång att hänga jackor på har vi en variant på lösning. Här har vi pimpat deras utbud med ett gammalt kopparrör från förra huset vi rev. Roligt att återanvända det man kan och dessutom blir det lite charmigt också, tycker jag.

Vi började med att montera det här redan i mellandagarna.

Under jackorna har vi valt två olika storlekar på utdragbara korgar och en skohylla.

I den översta, minsta korgen, har vi halsdukar, sjalar och mössor och i korgen under har vi vantar och handskar. Japp, konstigt nog är det mest ordning bland mina handskar… Annars brukar det vara tvärtom bland våra saker. 🙂

I en annan korg har vi nycklar. Bilnyklarna får ligga i en gammal pepparkaksburk i plåt. Det är ju bra om nycklarna inte kan sända signaler utomhus. Dels för att de försöker söka kontakt med bilen hela tiden (har haft problem med att batteriet dragit ur) och dels för att det då är möjligt att stjäla bilen med hjälp av signaler.

förvaring från Elfa

Till höger om korgarna har vi några krokar för paraply och varselvästar. Praktiskt att utnyttja utrymmet.

Dessutom har vi ytterligare ett litet kopparrör där jag hänger upp mina stövlar med hjälp av sko-nypor (eller vad de kan tänkas heta). Jag gick in i en skobutik i ett shoppingcenter och frågade om jag kunde få köpa några nypor. De hade inga till salu… men… ”… äsch, du kan få några…” sa hon. Eftersom jag behövde några till än de 2-3 stycken jag fick så gick jag vidare till nästa butik och frågade om jag fick köpa några. Samma svar där. Så, snyggt och prydligt hänger nu stövlarna.

Vi måttbeställde sen spegeldörrarna hos vår lokala bygghandel. Specialisten där hade många bra tips att tänka på. Bland annat vilka dörrmodeller som inte var aktuella pga våra mått. Och dessutom tips att tänka på bredden på korgarna. Nu ville vi ha lite bredare korgar, som alltså inte går att dra ut fullt pga att dörren tar emot, men det funkar ändå för oss.

Så, funderar du också på nåt liknande? Ta hjälp av proffs. På Bauhaus (där man möjligen kan köpa lite billigare) fick vi ingen hjälp. De kunde inget, som vanligt. Dessutom fanns bara standardmått på dörrar.

Ja, visst, det finns såklart billigare förvaringssystem på andra håll. Men de från Elfa känns så otroligt rejäla. Saker som man sliter och drar i dagligen vill man ju att det ska hålla. (Ingen reklam, bara nöjd!)

Och så här ser det ut i mörkret med den inbyggda belysningen. (Ber om ursäkt för de liiite för snabbt putsade speglarna). Vi är så nöjda med vårt val av förvaring från Elfa!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Anna-Maria
    16 mars, 2022 at 10:28

    Så bra ni har fixat! Elfasystem kan vara så himla smidigt och bra! Vi har sånt i våra garderober i nya lägenheten men behöver komplettera med lite fler hyllor och lådor tror jag för att få det som vi vill ha det. Praktiskt att kunna hänga skor sådär! 🙂

    • Reply
      Lena
      16 mars, 2022 at 04:28

      Härligt för er att det mesta är på plats redan. Men alltid är det nåt man vill komplettera med.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.