livet

FLYGA LUFTBALLONG OCH SE SIN STAD FRÅN OVAN

flyga luftballong

Att flyga luftballong måste väl vara en av de coolaste sakerna man kan göra, tänker jag. Tänk dig frihetskänslan när man susar fram där uppe i himlen. Total tystnad förutom ljudet av varmluften som trycks ut och då och då fyller ballongen. Känslan av att ha koll på allt från ovan. 

flyga luftballong

Vi har ju nyss varit på älgsafari och klappat älgar för några veckor sedan. Och i höstas var vi på safari i Tanzania och nästan klappade lejon och elefanter 🙂 Kanske är det dags för ett till äventyr. En annan typ av äventyr. Jag gillar ju äventyr och utmaningar. Min bloggs slogan är ju till och med ”en blogg för att utmana”.  Att flyga luftballong skulle definitivt vara ett äventyr och en utmaning för mig.

Flyga luftballong eller hoppa bungy jump

flyga luftballong

Jag fascineras av det där fenomenet, eller vad jag nu ska kalla det, fenomenet att det faktiskt går att flyga. Och har skrivit om det förr. Det kan man läsa om här. Det visade sig vara Bungy Sthlm som jag nu råkat fota ett par gånger av en slump. Jag springer alltid reflexmässigt ut för att titta när jag hör det där ljudet.

Att hoppa bungyjump måste ju vara den optimala adrenalinkicken. Att göra det från en luftballong… herregud! Om man nu är ute efter det. Och det verkar vara många som är det. Att få den där kicken eller bara testa sina gränser och utmana sig själv. Eller kanske bara göra nåt kul och annorlunda.

Bungy Sthlm flyger främst i Västerås och Enköping

Bungy Sthlm erbjuder vanligt flygning med varmluftsballong och man kan göra världens högsta bungy jump med dem… ifall man nu är lagd åt det hållet 🙂 De flyger främst runt Enköping och Västerås. TV4 har gjort en flygning med dem och här kan man se ett klipp då Johanna Öholm (känd från sociala medier) testar att hoppa.

Fotograf: David Bergman

Nåt som jag tycker är viktigt i alla sammanhang är säkerheten och det verkar de vara väldigt seriösa och noggranna med.

Jag skulle nog kunna tänka mig att göra en bloggflygning. Tanken på det ger mig i alla fall det där härliga pirret i magen. Kan tänka mig att det är lite som när jag står högst uppe på ett berg och har världen under mina fötter. Den känslan 2.0. Kan också tänka mig att det är otroligt vackert och är en upplevelse man har med sig resten av livet. Är du sugen på att glida fram i himlen och se din stad från ovan? Har du flugit luftballong någon gång? Skulle du kunna tänka dig det?

Man kanske skulle testa ändå… 😉

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.