bygga nytt trädgård

ENTRÉN ÄR DELVIS KLAR INFÖR VINTERN

Entrén är delvis klar åtminstone inför vinterns intåg. Det vi satte som delmål att göra klart var att göra en mur och lite av planteringen. Den var visserligen i princip så här klar redan för tre månader sen, men lite finlir till har vi fixat med.

Entrén är delvis klar

Kolla himlen! Molnen var så coola den här dagen i somras då jag fotade.

Entrén är delvis klar

Jag har fyllt i gliporna i murblocken med sjösingel klart. Ljusbollarna som vi fick i present är på plats. Klätterbenveden (de krypande buskarna) har tillkommit under sommaren. Benved är en vintergrön växt som jag har stora förhoppningar om. Är lite spänd på att se hur den kommer att se ut under vintern och tidiga våren.

Vi (läs jag) har utökat dekorationen i rabatten med en rostig boll! Kan man få för mycket rost?! Och den lilla vindskyddande plankväggen har kommit på plats i somras. Ja, och den ”lilla” jordhögen har också tillkommit. Vilket årtionde som helst ska den köras till återbruket. Vi har kört en släpkärra dit, men sen tog det stopp. Annat kom emellan. Som lite trevligheter förra helgen. I den gula slangen finns en elkabel till spottar som lyser upp de stora stenarna.

Entrén är delvis klar

Att backtimjanen har vuxit över sommaren syns tydligt då man tittar på förra inlägget jag gjorde om entrén. Även muren med natursten, som ligger som mothåll för att terassera rabatten, har jag fixat under sommaren. Att fylla på med jord har vi hjälpts åt med. Och Andreas har byggt muren lite längre runt hörnen, som inte syns i bild.

Entrén är delvis klar, som sagt. Bara resten kvar. Flera plantor ska grävas ner. En ny postlåda ska monteras. Mera jord ska köpas, kärras på plats och krattas ut. Och täckbark eller liknande ska täcka hela rasket sen. Och det är bara den här lilla hörnan. Sen kommer ungefär två gånger till i yta som ska bli en plantering. Högt, lågt, vintergrönt, inte vintergrönt, perenner, sommarblommor, gröna växter, blommande växter. Mera täckbark. Och en massa stenar och rost såklart! Förutom alla olika varianter av byggnationer som vi håller på med. Trädäck, uterum, frukostaltan, stenlagd uteplats och stengångar. Ja, jo, nångång kommer vi kanske i mål 🙂

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.