livet trädgård

IBLAND ÄR JAG LITE FÖR IVRIG FÖR MITT BÄSTA

Ibland är jag lite för ivrig så det går åt skogen med det jag gjort. Jag vill så gärna chansa liksom. Chansa på att det ska gå vägen. Och ibland tänker jag inte ens att jag chansar, utan bara gör.

I veckan hände det igen att jag var lite för ivrig. Jag ska berätta… Härom dagen så kom ju världens massa snö och jag skottade snö. På natten kom ännu mera snö och jag surade för det och skottade snö igen.

lite för ivrig

Jag jobbade hemifrån och på lunchen tog jag en solig promenad. Solen värmde så himla skönt och jag tyckte att våren verkligen var på väg. Jag tog fram vårblommorna och satte ut. Knipsade av några kvistar av björk och vide och stack ner. Åh så glad jag blev över lite vårfint vid entrén. Men vad tror ni hände?! Det blev såklart en massa minusgrader på natten!

lite för ivrig

Väldigt många minusgrader blev det. Närmare bestämt 11. Vad tror ni påskliljorna tyckte om det?! Inte blev de jätteglada och stod stolta rakt upp inte! Och vad tror ni de tyckte att det nästa morgon var -13!? Det var ju inte direkt jubel och fanfarer som hördes från planteringen. Morr! Jag hade inte haft nån som helst koll på att det skulle bli så kallt utan gick bara på att det var vårvärme då jag satte ut dem.

lite för ivrig

Har ingen aning om de kommer att piggna till eller om det är bara att skicka dem till blomhimlen. Men jaja, det är ju ingen förmögenhet som går till spillo som tur är.

Fredagen är här och det är årets sista dag på jobbet. Japp, vi har årsbokslut 31 mars. Jag och mitt team har gjort vad vi kan innan månadsskiftet och är laddade för bokslut, rapportering och revision. Närmaste tre veckorna kommer det att bli måååånga låååånga dagar och jag kommer att få jobba en eller två dagar i påsk. Men jag klagar inte, även om det är trist. Det kommer med mitt jobb. Och jag jobbar hellre mycket runt påsk än runt jul.

Ha nu en riktig bra fredag!

Må bäst!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Anna i Portugal
    31 mars, 2023 at 09:37

    Hoppas bokslutet går bra. Jag har gjort mitt för en månad sedan och det är alltid så skönt när allt är inskickat. Synd på påskliljorna, men jag känner igen det. Jag var likadan när jag bodde i Sverige, vet inte hur många växter kylan dödade då jag var för ivrig.

    • Reply
      Lena
      2 april, 2023 at 08:33

      Hehe, skönt att man inte är ensam om att vara för ivrig 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.