bygga nytt trädgård

MARKPLANERING INFÖR GRÄVNING VID ENTRÉN

Vi har ägnat oss åt markplanering inför grävning på olika håll i trädgården. Vid entrén, framför trädäcket, uppe i planteringen vid uthuset och vid frukostaltanen. Vi hyr en grävmaskin över helgen.

markplanering inför grävning

Vi jobbade hela dagen igår med förberedelser inför helgen. Vi har tagit bort det mesta lullullet som fanns här och sprayat för att veta var vi (Andreas) ska gräva. Ni fattar va?! 🙂

markplanering inför grävning

Ni ser rabatten här va? Det blir en upphöjd rabatt med mur runt, som en liten trevlig avgränsning.

markplanering inför grävning

Vad det ska bli här? Jamen det ser ni väl 🙂 För er som inte ser så kan jag berätta att det ska bli ett par trappsteg. Jag står på garageuppfarten och fotar. Här ska bli en gång upp mot entrédörren, men eftersom det är en rätt stor nivåskillnad så blir det ett par trappsteg här och ett par vid dörren.

Vi förberedde här vid entrén. Jag grävde bort stenmjöl och jord i den gamla planteringen för att frilägga så mycket rötter som möjligt på några träd. Tanken är att försöka dra omkull dem med grävmaskinen. Ser ni den kraftiga roten mitt i bild. Det känns lite sisådär om det ska funka eller ej. Vi ska också gräva hål för en plint till frukostaltanen.

markplanering inför grävning

Den här salixen blir nog inga problem att dra loss. Den är så sprucken. När jag grävt runt rötterna testade jag att putta med handen. Ja, ni ser ju hur det gick, hehe. Vi ska också gräva hål för en plint till frukostaltanen. Och vi ska försöka köra bort så mycket schaktmassor som vi orkar och hinner med. Det gör vi med släpkärran och skyfflar av för hand på Återbruket. Vi får se hur mycket vi mäktar med. Vi vet vad vi har att göra i helgen, om vi säger så. Det känns bra att vi hann färdigt med vår markplanering inför grävning igår.

Jag är ledig idag, medan Andreas jobbar. Jag har ett besök på nagelsalongen direkt nu på morgonen och sen kommer fönsterputsaren. Skönt att få det gjort, även om timingen inte var den bästa. Sen är jag så spänd på hur utemattorna, som ska levereras i eftermiddag, kommer att se ut! Håller tummarna att jag blir nöjd.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.