bygga nytt

BYGGE AV ENTRÉTRAPPA HAR FORTSATT

Vårt bygge av entrétrappa i sten har fortsatt under veckan och helgen. Varje ledig minut, typ, har vi försökt göra nåt för att komma vidare. Det är ett rätt tungt arbete, men så roligt. Och det blir så fint, om du frågar oss.

bygge av entrétrappa

Vi började förra helgen med att få till underlaget till rätt nivå och att väga in murstenarna, som blir som en ram, till rätt nivå. Sakta men säkert har vi fått den ena stenen efter den andra på plats, mellan jobb, regnskurar, födelsedagskalas och annat som behöver fixas.

bygge av entrétrappa

Ganska många stenar behöver kapas. Inte bara rakt av utan även snedkapas för att passa i vinklarna. Skönt att ha bra verktyg och redskap. Jag är glad över att ha en sambo som är noga med ögon-, hörsel- och munskydd! Även jag har givetvis skydd också när han kör med den där stenkapen. Den hörs, kan jag meddela!

bygge av entrétrappa

När han kört med maskinen runt om stenen så är det bara att knacka till med den där slagmejseln så delar sig stenen perfekt.

Jag har kört bärlager och fyllt i mitten. Fem centimeter i taget, jämnat till, vattnat och sen bankat ner med en stor stock för att packa ordentligt. Och sen fem centimeter till osv. Samtidigt som Andreas har kapat stenar, lagt dit dem och sen plockat bort en i taget för att limma ihop med kompisen intill. Jäklarns vad stadigt det blir.

bygge av entrétrappa

Äntligen var det dags att fylla topplagret med sand och börja lägga marksten innanför stenramen. Såååå roligt! Så här såg det ut igår morse. Då hade mellansonen precis kommit för att låna vår tvättmaskin och köra ett par maskiner eftersom deras hade gått sönder. Han som har myror i brallan kunde ju inte bara chilla och vänta på att tvätten skulle bli klar utan hjälpte förstås till att kärra grus och sand. Jag är väldigt stolt över att ha ungar som gärna ställer upp och hjälper till hos både familj och vänner. Vi fortsatte hela dagen och blev faktiskt i princip klara med trappan. Lite finlir med fogsanden kvar bara innan vi kan säga att vi är klara med vårt bygge av entrétrappa. Ni ska självklart få se sen.

Det ska bli tråkväder idag. Kanske försöker vi passa på att få lite andra saker gjorda.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.