livet trädgård

LAVENDEL OCH ROSA PELLISAR BLEV EN FIN KOMBO

Just nu har vi en hörna på trädäcket med lavendel och rosa pellisar. Så himla fint blev det. Verkligen ett vackert blickfång.

lavendel och rosa pellisar

Den där lavendelplantan fick vi av syrrans familj då de var här och firade Christina-dagen. Jag kom på att jag hade en lagom stor plåthink som jag fått av mina föräldrar vid nåt tillfälle. Stoppade ner plantan där. Det kunde ju inte bli bättre! 🙂

Jag har nog bara haft lavendel nån enstaka gång förut. Det har liksom inte blivit av. Men nu har jag och det kommer säkerligen bli fler gånger. I den lilla krukan är det en trädgårdsnejlika som inte var jätteglad, men den är seglivad så den tar sig nog.

lavendel och rosa pellisar

För övrig har jag i princip inte några andra blommor alls i år jämfört med vad jag brukar. Jag har ett antal pellisar som övervintrat. Och en stor kruka vid entrén som jag fixade nyligen då stentrappan precis var klart. Dessutom en kruka med mörka, nästan svarta, petunior som är en favorit. Och fyra rätt stora olivträd som jag haft i många år nu. Jag brukar ha rätt många krukor här och var, men i år har jag inte prioriterat det eftersom vi haft så rörigt i trädgården.

Javisst ja, vi har ju också några småkrukor på matborden också, hehe. Så lite mer än lavendel och rosa pellisar har det visst blivit ändå 🙂

lavendel och rosa pellisar

Och vetet ni vad?! Idag är det sista arbetsdagen innan semestern! Tre härliga lediga veckor har jag framför mig. Andreas lite mindre. Även om jag trivs jättebra på jobbet så är det såklart skönt med ett litet avbrott från krav och ansvar.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.