trädgård

BENVED TYCKER INTE OM BLÅST

Benved tycker inte om blåst och utsatt läge. Det visste vi när vi skulle välja plantor till entréplanteringen, men vi chansade ändå. De är ju vintergröna. Och det finns både som marktäckare och på stam. Precis vad vi ville ha.

Benved tycker inte om blåst
Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man flyttar en svajande planta 🙂

Det är ganska blåsigt och utsatt just vid den planteringen, men vi tänkte att det kanske inte var så farligt. Vi köpte tre på stam och fyra krypande varianter som blir som marktäckare. En av vardera dog i våras. Vi bestämde oss för att försöka flytta dem så fort som möjligt.

Benved tycker inte om blåst

För att kunna flytta dem behövde vi ju en ny plantering. Och för att få en ny plantering så måste man ha jord på rätt ställe.

Benved tycker inte om blåst

Och för att lägga jord på rätt ställe så måste man ju flytta en stor sten som man har målat upp i huvudet hur den ska vara. Ni vet det som var omöjligt… 😉

Stenen flyttades redan i maj, men sen var det det där med jorden. Den kom på plats först i helgen. Då kunde jag flytta alla plantor.

Benved tycker inte om blåst

Jag byggde upp precis så mycket jord som behövdes till just de här små kompisarna. Resten av jorden behövdes på annat håll. Just nu. Som sagt, benved tycker inte om blåst så nu hoppas jag att jag räddat livet på de här och att de ska trivas lite bättre i skydd av de andra buskarna.

Intill den lilla planteringen står ett rostigt brickbord jag fått av dottern. Där har jag lagt några fina runda stenar. En liten extra detalj i trädgården, skulle man kunna säga.

Titta så vackert brickbordet lyfter stenarna. Har jag sagt att jag gillar rostigt?! 🙂

Benved tycker inte om blåst

Bjuder på den här. Zoomar ut bara för att visa er kaoset runt omkring. Det får symbolisera hur viktigt det är att fokusera på det som är fint och bra istället för att se på det fula och dåliga. Nu försöker jag bortse ifrån allt vi inte hunnit denna säsong. Försöker att inte se röran. Försöker att istället se det vi faktiskt hunnit och vad fint just det blivit. Och det är gott nog!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.