husbil resor - långa & korta

STÄLLPLATS GÄVLE GAVLEÅN GÄSTRIKLAND

Ställplats Gävle stod vi på en solig februarihelg. Den ligger väldigt fint precis vid Gavleån i ett lugnt område, men ändå nära centrum. Vi gillade Ställplats Gavleån, som den egentligen heter.

Vi hade stämt träff med vänner från Uppsala. De hade också denna stad på sin lista på tänkbara resmål med husbilen. Vi visste att man inte kunde boka platser, men tänkte att det kan väl inte vara så fasligt poppis att stå i Gävle i februari. Och det finns ju ändå plats för 9 husbilar. Ack så fel vi hade. Våra vänner var lite snabbare dit och konstaterade att det redan var några bilar på plats när de kom. Vi hade kontakt på sms och det fyllde på med ett par bilar under vår resa upp, så det var lite spännande om vi skulle få plats eller ej. Det blev faktiskt 8 bilar sammanlagt en av nätterna.

Elplatsen kostade bara 150 kr per dygn. El finns, men vi minns inte om den ingick i priset. Ungefär 200 m bort, på andra sidan ån, finns ett servicehus med dusch och toalett. Utöver ställplatspriset så får man betala extra om man vill ha tillgång till servicehuset. Jag gillar konceptet att man betalar för vad man vill nyttja.

I närheten av ställplatsen finns en saluhall och en takbar bland annat. Här fotar jag från terassen på takbaren. Och ytterligare en liten bit bort ligger centrum med allt vad det innebär av utbud.

Väldigt nice att vakna upp i husbilen och dra bort gardinerna och mötas av det här.

Platserna är på en asfaltsplan med lätt lutning mot ån. Det hade varit bra med klossar under, men de gled bara iväg på isen när Andreas försökte. Där intill står våra vänner. Platserna är rymliga så man skulle kunna få plats med utemöbler om man ville.

Om man går nedströms ån, alltså österut från ställplatsen, får man en vacker promenad. Och man kan stanna till för att titta på fyrbåten Almagrundet. Den har renoverats så fint av en privat finansiär.

Vi kan varmt rekommendera Ställplats Gävle vid Gavleån i Gästrikland För sitt lugna, vackra och centrala läge.

Det finns ytterligare en ställplats, vid en skidanläggning strax utanför stan. Vi svängde runt där på hemvägen för att titta hur det såg ut. Trots att vi följde gps’en så hittade vi ingen konkret ställplats utan det verkar som att man ska stå på parkeringen på anläggningen helt enkelt. Säkert ok det också, med fina skogsområden runt.

Här kan man läsa om då vi såg Gamla Gefle.

Här kan man läsa om då vi besökte Fängelsemuseet och Takbaren.

Och här kan man läsa på ställplatsens egen hemsida.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.