SNABBT SÄTT ATT BEKANTA DIG MED STADEN DU TURISTAR I

När jag turistar i en ny stad så köper jag gärna biljett till hop-on-hop-off-bussar (och båt i vissa fall). Det är ett väldigt snabbt sätt att bekanta sig med staden man turistar i.

 

Hop-on-hop-off på Manhattan

På Manhattan, exempelvis, finns ett paket med fem olika turer, Uptown tour, Downtown tour, Ferry tour, Night tour och Brooklyn tour och inträden till några museer. Man kan välja en eller flera dagars giltighetstid. Ifall man vill kan man lägga till aktiviteter till biljetten och få kraftigt reducerat pris. Vi la till night tour upp i Top of the rock. Och det var så coolt så det måste få ett eget inlägg.

 


Manhattan skyline.

Bilder från en färjetur.

 

Färjeturen tog oss ut runt Frihetsgudinnan.

 

Båten passerade även Ellis Island. På denna ö tog man iland alla flyktingar som kom med båt i samband med den stora immigrationen, bl a från Sverige.

 

Bilder från kvällsturen. Den slingan går både lite uptown och downtown.

 

Givetvis passeras ett antal klassiska hus.

 

Man åker förbi den så välkända Flat Iron building. Lite udda byggnad som ser ut som ett strykjärn.

 

Hop-on-hop-off-buss – ett snabbt sätt att bekanta dig med staden du turistar i

Strax innan den här bilden togs byggde guiden upp en viss spänning och sa åt alla att ha kameran beredd. Trumvirvel…. Manhattans enda bensinstation! 🙂

 

Vackra påkostade fastigheter passeras och guiden berättar om alla kändisar som har bott eller bor i husen uptown, framför allt längs Central Parks västra kant.

 

Vad kostar det och hur gör man?

Om jag fattade det hela rätt så kostar ett dygn med dessa fem turer och inträden till några musèer 59 USD. Om man lägger till ett dygn så kostar det 10 USD extra bara, och för ett tillägg på 10 USD, som vi gjorde, så får man en kvällstur upp i Top of the Rock exempelvis. Extra bonus med biljetterna är att man kan använda bussarna som transportmedel och åka några stationer och hoppa av där det passar och hoppa på en annan buss senare. Biljetterna köper man av försäljare ”på gatan”, de har jackor och kepsar som visar vilket bolag de säljer för. De står mest vid de större hållplatserna, t ex Times Square. Vi valde Grey Line city sightseeing, röda bussar. Man verkar även kunna köpa diverse biljettkombinationer här.

Här kan du läsa om 3 gratisaktiviteter på Manhattan.

Må bäst!

Det här inlägget postades i resor - långa & korta. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till SNABBT SÄTT ATT BEKANTA DIG MED STADEN DU TURISTAR I

 1. 4000mil skriver:

  Hop-on-hop-off kan vara rätt praktiskt och en bra introduktion. Har provat det i Barcelona och Kuala Lumpur. Krävs dock att man har ett par dagar i stan för att liksom ha tid. Ofta har vi för kort om tid när vi kommer till städer, utan kastar oss bara på sevärdheterna direkt.

 2. Vi har varit i NY fyra ggr, men aldrig testat hopp on- hop off… kanske skulle ta och göra det nästa gång? Vi har nog tittat ut några saker som vi ska se/göra/uppleva och så har vi promenerat eller tagit tunnelbanan dit… 😉
  Kram och tack för härliga bilder, sköna kontraster från både NY och vandringsturer hemma i Sverige 🙂
  /Maria

 3. Maria skriver:

  Älskar konceptet Hop on hop off. Du har helt rätt bra sätt att bekanta sig med en stad.
  Kram
  Maria

 4. FREEDOMtravel skriver:

  Jag har faktiskt aldrig provat hop on hop off … men jag vet inte riktigt varför. Verkar ju smidigt och bra egentligen!

 5. Pingback: NATIONAL SEPTEMBER 11 MEMORIAL & MUSEUM - Gott för själenGott för själen

 6. Pingback: TOP OF THE ROCK - ROCKEFELLER CENTER - Gott för själenGott för själen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *