en blogg för att utmana

SNABBT SÄTT ATT BEKANTA DIG MED STADEN DU TURISTAR I

När jag turistar i en ny stad så köper jag gärna biljett till hop-on-hop-off-bussar (och båt i vissa fall). Det är ett väldigt snabbt sätt att bekanta sig med staden man turistar i.

 

Hop-on-hop-off på Manhattan

På Manhattan, exempelvis, finns ett paket med fem olika turer, Uptown tour, Downtown tour, Ferry tour, Night tour och Brooklyn tour och inträden till några museer. Man kan välja en eller flera dagars giltighetstid. Ifall man vill kan man lägga till aktiviteter till biljetten och få kraftigt reducerat pris. Vi la till night tour upp i Top of the rock. Och det var så coolt så det måste få ett eget inlägg.

 


Manhattan skyline.

Bilder från en färjetur.

 

Färjeturen tog oss ut runt Frihetsgudinnan.

 

Båten passerade även Ellis Island. På denna ö tog man iland alla flyktingar som kom med båt i samband med den stora immigrationen, bl a från Sverige.

 

Bilder från kvällsturen. Den slingan går både lite uptown och downtown.

 

Givetvis passeras ett antal klassiska hus.

 

Man åker förbi den så välkända Flat Iron building. Lite udda byggnad som ser ut som ett strykjärn.

 

Hop-on-hop-off-buss – ett snabbt sätt att bekanta dig med staden du turistar i

Strax innan den här bilden togs byggde guiden upp en viss spänning och sa åt alla att ha kameran beredd. Trumvirvel…. Manhattans enda bensinstation! 🙂

 

Vackra påkostade fastigheter passeras och guiden berättar om alla kändisar som har bott eller bor i husen uptown, framför allt längs Central Parks västra kant.

 

Vad kostar det och hur gör man?

Om jag fattade det hela rätt så kostar ett dygn med dessa fem turer och inträden till några musèer 59 USD. Om man lägger till ett dygn så kostar det 10 USD extra bara, och för ett tillägg på 10 USD, som vi gjorde, så får man en kvällstur upp i Top of the Rock exempelvis. Extra bonus med biljetterna är att man kan använda bussarna som transportmedel och åka några stationer och hoppa av där det passar och hoppa på en annan buss senare. Biljetterna köper man av försäljare ”på gatan”, de har jackor och kepsar som visar vilket bolag de säljer för. De står mest vid de större hållplatserna, t ex Times Square. Vi valde Grey Line city sightseeing, röda bussar. Man verkar även kunna köpa diverse biljettkombinationer här.

Här kan du läsa om 3 gratisaktiviteter på Manhattan.

Må bäst!

6 kommentarer

Kommentera

E-postadressen kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

En blogg för att utmana mig själv och för att se det stora i det lilla.

Bloggar om friluftshäng, brashäng, resor och ett och annat träningspass. Livet i allmänhet och sånt som gör gott för själen i synnerhet. Min själ. Förhoppningsvis även din själ. Välkommen att hänga med på min resa!

Better Bloggers

Kategorier

Arkiv