trädgård

SKJULET ÄR NÄSTAN KLART

Skjulet som vi målat och snickrat på i en evighet, som jag tjatat så om, är nästan klart. Det hann i alla fall bli tillräckligt klart inför trädfällningen i onsdags.

Skjulet är nästan klart
Skjulet är nästan klart

Jag tittar tillbaka i bloggen. Kul att se hur lång tid det tog. 21 mars började vi röja plats och välja kulör. Vi pausade med champagne mellan sågning och målning några dagar senare. Samma helg hade vi målat garagegavelns fasad med den färg och kulör vi till sist valde (mjuksvart, ni vet) och börjat skruva upp reglar. 10 dagar från start började skjulet likna ett skjul. Ena sidan ska vara vedskjul och andra sidan redskapsskjul. Det bara ligger några vedklabbar i den högra tillfälligt.

Sen har vi nött och nött med det där skjulet, nästan varje ledig stund. Jag ville inte att vi skulle bygga i tryckimpregnerat virke (som hade gått betydligt snabbare och förmodligen blivit mycket billigare). Jag tyckte det skulle bli trevligare med ett skjul som flyter in lite mera i garaget. Andreas höll med. När man inte har tryckimpregerat så måste man ju måla så att det inte blir förstört så snabbt. Man hade förstås kunnat skruva allt virke på plats och sedan måla bara på utsidan. Men näe, vi ville göra det ordentligt. Jag har först grundmålat och sedan målat två gånger med den mjuksvarta färgen. Och det tar tiiiiid att vänta på att färg torkar.

Sen har vi fått köpa virke i omgångar eftersom vi inte haft så mycket plats att ha det. Det måste ju ligga torrt. Så det har också tagit tid i anspråk.

Kanske ska tillägga att jag vände på hjälmen (för att inte märket skulle synas) så den sitter lite på trekvart på bilden. Hörselskydd och visir för sprättande flisor ger bra skydd.

Som sagt, det blev tillräckligt klart inför trädfällningen i veckan. Sedan dess har vi kapat, kluvit och staplat ved, och släpat ris.

Kroppsarbete i fyra dagar. Love it! Och idag fortsätter det. Vi kommer nog att komma i mål med veden idag. Vi investerade i en vedklyv. Väl investerade pengar. Den ska säljas nu.

Vedskjulet blev nästan klart för att stoppa in de här fina skatterna
Vedskjulet blev nästan klart för att stoppa in de här fina skatterna

Kvar på skjulet är att göra framsidan med korta väggpartier och tillverka dörrar. Och sätta dit hängränna och stuprör. Skjulet är nästan klart. Nu gäller det att hålla i och göra det helt klart, så man inte lämnar det där sista. Ni vet, klassikern att man sätter dit sista taklisterna i huset när man ska sälja det typ tio år senare.

Nähäpp, nu ska jag dra på arbetskläderna och gå ut i solen till Andreas. Dags att bita tag i sista vedklabbarna. Och sen göra klart skjulet. Och sen måla hela garaget i samma färg. Och sen fortsätta röja i garage och bod. Och sen…. Ja, ni fattar.

Må bäst!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  FREEDOMtravel
  27 april, 2020 at 02:51

  Oj vad snyggt! Bra jobbat!!! 🙂

 • Reply
  Ulrica
  2 maj, 2020 at 08:26

  Så himla bra det blev!! Men du, ska ni verkligen sälja klyven? Jag har insett nu hur bra det är med en klyv :). Eller planerar ni att köpa färdigkluven ved framöver kanske.
  Kram Ulrica

 • Reply
  DET TOGS ETT BESLUT OM TRÄDFÄLLNING - Gott för själen
  12 maj, 2020 at 06:06

  […] i björkhimlen så kommer de få ett nytt liv. Vi har massor med ved att elda med. Dessutom har jag sparat ett och annat eftersom jag självklart har en massa kreativa idéer. […]

 • Reply
  SVERIGES SNYGGASTE VEDSKJUL - Gott för själen
  25 september, 2020 at 05:43

  […] Sveriges snyggaste vedskjul. Eventuellt. Vi tycker åtminstone det själva, hehe. Vi la en himlans massa timmar på det där skjulet i våras så fasen vore det annars. Om det inte hade blivit snyggt och praktiskt, […]

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.