bygga nytt

ENTRÉN – VÄLKOMMEN HEM TILL OSS

Entrén har jag försökt få till så fort som möjligt så att man känner sig välkommen hem till oss. Har försökt kompensera allt grus efter byggnationen med lite blommor och möbler.

Entrén

Här kommer solen in på morgonen lagom till frukost. Faktiskt rätt mysigt att sitta där. Den vita järngruppen tror jag är köpt på Ica, om jag minns rätt.

Här står jag nästan ute på gatan. Vi har två stora stenar (som var ett äventyr att få dit) precis innanför tuija-häcken. På andra sidan stenen, från där jag står, ska vi ha en plantering och belysning. En bit av trädäcket och terassmarkisen syns i bild också.

Både olivträden intill dörren och de på trädäcket har jag haft i flera år. De har övervintrat i en varm lägenhet (då var de inte helt nöjda framåt vårkanten) och sen har de övervintrat i den lilla verkstan i uthuset. Där har det varit 10-12 grader vintertid. De har aldrig varit så fina som de är i år. De var dessutom helt översållade med oliver i somras. Tyvärr tror jag att de blev uttorkade till sist. Vet inte om man ska vattna plantorna mera då de bär frukt. Vet nån där ute?

Entrén
Entrén

Den gula slangen på marken är till eldragning för belysning framför stenarna.

Där ni ser att det sticker ut lite på trädäcket, där ska en liten halvvägg sättas upp för lite vindskydd och ombonad känsla. Den utstickande regeln ska kapas av förstås. Sen ska det vara ett lågt staket på framsidan av däcket. Tittar man noga så ser man mera trädäck mellan matgruppen och den höga tuijan och en öppning där det saknas virke. Det är som en tårtbit där. Där ska vi också lägga trall och har funderingar på ett spabad, liksom inskjutet lite i tårtbiten. Sen ska däcket fortsätta runt hörnet och hela vägen bort till andra hörnet till ett uterum.

Det var entrén det. Önskar jag kunde säga välkommen hem till oss, till er alla!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.