resor - långa & korta

7 TESTADE HOTELL I SKOTTLAND

Skottland kom på pallplats i tävligen bästa resor! Trots nuvarande reserestriktioner så kanske någon vill ha tips på hotell i Skottland. Jamen nån gång kanske man kan resa igen.

Det blev 7 testade hotell i Skottland för vår del förra sommaren. Det blev allt från hotell med för kort säng till ett hotell i form av sagoslott. Vill du se? Var beredd på en länk- och bildbomb.

1. Ballantrae Albany hotel i Edinburgh

Ballantrae Albany hotel i Edinburgh ligger ungefär 10 minuters promenad från gamla stan så läget kunde inte bli bättre. I alla fall inte för oss eftersom vi skulle till Princes Street Gardens och Edinburgh Castle. Det var en lite märklig hotellentré, man fick liksom leta efter receptionen. När vi väl hittade den så fanns ingen där, men när vi väntat en stund så kom till sist någon så vi kunde checka in.

Rummet var gigantiskt så vi tror att vi blev uppgraderade. Eftersom vi bara sov på hotellet och inte åt frukost där så kan vi tyvärr inte ge en så omfattande recension. Det vi kan säga är att hotellet var rent, fräscht, med rymliga rum och modern inredning samt hade ett tyst och bra läge.

2. The Allan Park Hotel i Stirling

Vi åkte väster ut med ett första stopp vid Falkirkhjulet innan vi åkte vidare till den lilla staden Stirling.

Allan Park hotel i Stirling
Allan Park hotel i Stirling

Allan Park Hotel var ett litet och gemytligt hotell utkanten av Stirling centrum i södra Skottland. Vi kände oss väl omhändertagna vid incheckningen, hälsades varmt välkomna och blev visade fram till rummet. Det fanns en trevlig bar och skön musik spelades.

Vi fick ett svalt, lugnt och fräscht rum med förhållandevis modern inredning. Sängen var av en lite smalare modell, men vi sover ändå tätt ihop så det funkade bra ändå.

Frukosten var till belåtenhet. Inte jättemycket att välja på för en frukostnörd som jag är, men fullt tillräcklig för att jag skulle bli nöjd och belåten. Kanske lite väl söt yoghurt och lite väl sött bröd, men va’ fasen. Lite får man ju tåla 🙂

Dagen efter besökte vi intressanta Wallace-monumentet.

3. Morar Hotel i Fort Williams, vårt sämsta hotell i Skottland

När vi lämnat Stirling fortsatte vi mot nordväst. Efter en stunds bilresa började det fantastiskt vackra Highlands ge sig till känna. Vi hade planerat in en övernattning intill ett färjeläge, men innan vi kom fram dit hann vi med tre stopp längs vägen. Det första stoppet var vid friluftsområdet Glencoe och det andra stoppet var vid Skottlandshögsta berg Ben Nevis. Det sista stoppet innan vi kom fram till hotellet var ett besök vid Glennfinnanviadukten, eller Harry Potter-bron om man så vill. Vi kom fram till hotellet Morar Hotel i Fort Williams rätt sent på kvällen, vilket visade sig bli resans bottennapp. Jag blir lite full i skratt när jag tittar tillbaka på bilderna. Jag hade tydligen inte tagit en enda bild på hotellet. Jag var visst lite sur, haha.

Däremot har jag tagit desto fler bilder på utsikten och den var det verkligen inget fel på.

Solnedgång vid Morar Hotell, Fort Williams
Solnedgång vid Morar Hotell, Fort Williams

Vi tillbringade kvällen på den stora terassen. Vi åt en sen middag, njöt av solnedgången och ett glas eller två. En av de mest fantastiska solnedgångar jag sett tror jag. Helt oredigerade bilder.

Utsikt från Morar Hotel i Fort Williams, Scottland
Utsikt från Morar Hotel i Fort Williams, Scottland

Men vad var det som gjorde mig sur då? Och varför var det ett bottennapp?

När vi kom dit rätt sent på kvällen så var det ägaren som checkade in oss. Det fanns ingen hiss på hotellet och vårt rum låg ett par trappor upp. Det rumsnummer vi fått fanns inte ens med på skyltarna så vi konstaterade att vi fått ett rum som egentligen inte finns. Det var som ett vindsrum, väldigt trångt och väldigt svårt att få plats med resväskorna. Eftersom rummet var så trångt så fick de väl inte plats med en tillräckligt stor säng heller. Sängen var nämligen så kort så fötterna fick hänga utanför! Vi klagade på morgonen, men fick inget för den protesten. Eftersom vi hade en färja att passa så vi hann inte tjafsa vidare.

4. Dunollie Hotel i Broadford på Isle of Skye

När vi kom iland från färjan åkte vi till ett frukostställe innan vi åkte vidare till två av Skottlands mest kända sevärdheter; The Storr och Fairy pools.

Dunollie hotell på Isle of Skye
Dunollie hotell på Isle of Skye

Även till nästa hotell kom vi rätt sent på kvällen. Där, längst till vänster på andra våningen på Dunollie Hotel var vårt rum. Längst ner åt vi middag och fick bord precis vid fönstret.

Ganska havsnära rum kan man säga.

Hotellet var rätt omodernt och slitet, men rent. Så det var ändå helt okej.

Vi strosade runt lite i det lilla samhället.

Vi hade inte bara havsutsikt från rummet utan även från bordet vi fick på restaurangen. Det var toppen.

Vi fick samma bord till frukost. God mat och hyfsad frukostbuffé. Helt okej hotell för pengarna.

5. Kings Arms Hotel på Isle of Skye

Innan vi kom till nästa hotell på Isle of Skye så var vi på besök på ett whiskydestilleri.

Kings Arms Hotel på Isle of Skye
Kings Arms Hotel på Isle of Skye

Kings Arms Hotel låg precis vid brofästet på Isle of Skye.

Lite trist med vägen precis utanför, men fin utsikt över vattnet.

Hotellet var medelmåttigt och omodernt, men okej. Det fanns en liten frukostbuffé och man kunde beställa extra till den ifall man ville.

6. The Mansion House Hotel i Elgin (Inverness)

Efter att ha lämnat Isle of Skye åkte vi norrut och lämnade till sist Higlands vackra landskap. Innan vi kom fram till nästa hotell besökte vi ett whiskydestilleri igen. Näst sista natten i Skottland kom resans toppnotering. Så läckert! Vårt bästa hotell i Skottland.

The Mansion House Hotel
The Mansion House Hotel

The Mansion House Hotel – Ser det inte ut som ett sagoslott!? När vi gled in i allén och detta tornade upp sig så jublade jag. Vem skulle inte göra det?!

Vi öppnade den tunga gamla dörren och klev in. Så läckert!

The Mansion House Hotel
The Mansion House Hotel

Vi blev väl mottagna vid incheckningen och gick upp på rummet. Så läckert även det. Gammalt. Tungt. Genuint.

Trots att det var sånt gammalt hus så kändes det ändå inte mossigt på nåt sätt. Rent och fräscht var det också.

Fantastiskt vackra detaljer i sällskapsutrymmena.

I den vackra matsalen njöt vi av en jättegod och trevlig middag. Likväl en riklig frukost morgonen efter.

Vi tog oss en titt i omgivningarna. Otroligt lummigt och härligt längs ån som låg precis intill hotellet.

Vackra detaljer inomhus. Vackra detaljer utomhus.

Som sagt, rent och fräscht. God mat. Jättebra service. Och förhållandevis billigt var det också. Vi hade gärna stannat längre. Helt klart ett hotell att rekommendera.

Vi lämnade hotellet efter frukost för att åka längs den vackra norra kustremsan.

7. Best western Queens Hotel i Dundee

När vi kände oss nöjda med norra kusten åkte vi en stor huvudväg lite inåt landet, söderut, och svängde sen utåt östkusten för ett besök vid Dunnottar castle.

Best Western Queens Hotell, ett anrikt hotell i Skottland
Best Western Queens Hotell, ett anrikt hotell i Skottland

Strax norr om den berömda golfstaden St Andrews ligger Dundee, där vi planerat en övernattning. Best Western Queens hotel i Dundee blev resans sista hotell i Skottland. Byggt i slutet på 1800-talet. Det är vi, Frank Sinatra och Churchill som har bott där. Jodå, det satt ett inramat brev där Churchill skrev hem till sin fru. Jomen det måste man ju tro på 🙂

Det här trapphuset gick inte av för hackor.

Rummet var rymligt, rent och fräscht.

Fin utsikt från rummet.

En toppenfrukost avnjöts i en tjusig matsal. Vi var riktigt nöjda även med den.

Vad ska vi säga då om hotell i Skottland?

Vi kom fram till att många av de riktigt gamla husen är fint renoverade och välskötta. Det känns liksom som att de har en stolthet i att bevara det gamla. Man ska inte låta sig avskräckas av att utsidan kanske ser gammal ut.

Tänk dock på att många av de gamla byggnaderna inte har hiss. Man måste alltså orka bära sin resväska själv ett par trappor upp.

Alla hotell som vi besökte kändes rena och fräscha, trots att det var heltäckningsmattor i stor utsträckning. Frukosten, i den mån vi åt på hotellen vi bodde på, hade blandad nivå. Alltifrån okej till jättebra. Det var ju inte direkt nån svensk frukostbuffé, men det är det ju å andra sidan typ aldrig i nåt annat land.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.