bygga nytt inredning

HÄNGARE FÖR KÖKSHANDDUKAR AV ÅTERBRUKAT

Vi tillverkade en egendesignad hängare för kökshanddukar av återbrukat material från huset vi rev. Älskar att komma på sätt att återanvända saker från historien. Särskilt när det blir så bra som det blev.

hängare för kökshanddukar av återbrukat

Innan vi byggde nytt hus så rev vi Torpet som inte var nåt torp vet ju ni som hängt här i ett par år. Och innan vi rev det så plockade vi ner det i beståndsdelar för att kunna ge det mesta nytt liv.

hängare för kökshanddukar av återbrukat

Efter att vi flyttade därifrån plockade vi bland annat bort alla fönster och dörr för att sälja. Hela köket skruvade vi bort och sålde allt. Skåp, vitvaror och innerdörrar såldes. Vi sprättade bort alla taklister, dörrfoder och golvsocklar och sålde en del (resten åkte till Återbruket). Tvättmaskin, handfatskommod och toalett såldes. Alla elkablar drog vi ur väggarna och sorterade för sig på Återbruket.

En massa tegelstenar från skorstenen kärrade jag till baksidan av huset. De ligger där och gottar till sig i väntan på att jag ska komma på ett användningsområde.

hängare för kökshanddukar av återbrukat

Och vi sparade de här skatterna. Kopparrören! Jag visste inte då vad jag skulle ha dem till, men visste helt säkert att jag skulle komma på nåt jättebra. Jag bar över dem till svärfar. Jag vet att han tycker att det är roligt att ha nåt att göra.

Jag bad honom om att fräscha till dem lite, men att han inte fick putsa för mycket. De skulle fortfarande se lite slitna ut. Han skakade på huvudet och skrattade som vanligt åt mina påhitt. Jag vet ju att han helst skulle vilja putsa dem så blanka att man måste ha solglasögon för att inte bli bländad, men han gjorde som jag bad honom. Och de blev ju helt perfekta! Då visste jag fortfarande inte vad jag skulle ha dem till.

Men plötsligt i höstas så trillade poletten ner. Vi skulle förstås göra hängare för kökshanddukar av återbrukat. Presenterade min idé för Andreas och försökte förmedla det jag såg i huvudet. Han var på. Jag gick till baksidan av huset och rev bort presenningen från sparat virke och rotade runt.

Där, mitt i högen, låg en packe med överbliven läkt från husbygget. Perfekt dimension för mitt lilla projekt. Jag stod sen ute i slutet på september i bara linne och målade de läkt-bitar jag behövde. Två stycken. Och några reglar till vårt andra projekt med vedförvaring.

hängare för kökshanddukar av återbrukat

Vi behövde ju också passande krokar att fästa på rören. Det hade vi inga hemma. Vi hittade handsmidda järnkrokar på Hammarskogs julmarknad. Helt perfekta för ändamålet.

Och det här sopset’et, som vi hittade på Rusta, var ju bara tvunget att hänga där.

En helg för ett par veckor sen var det äntligen dags att montera allt på plats. Andreas kapade av rören till rätt längd. Jag ville gärna ha kvar de där änd-pluttarna (ja, jo, jag känner mig rätt säker på att de heter så 🙂 ) Så när rören kapades så fanns det ju såklart bara en plutt på varje rör.

Men jag lever ju med en McGyver som kan lösa det mesta, så han lyckades flytta dem så jag fick såna i vardera ände (det är inte ”bara”). Han är bäst! Och jag hade först tänkt att läkten skulle sitta så långt ut som möjligt, men i sista stund innan vi skruvade fast dem, kom jag på att de skulle dras in mot varandra lite. Det ger ett smäckrare intryck.

hängare för kökshanddukar av återbrukat

Andreas vill nog kanske spontant skaka på huvudet åt mina idéer, men han har nog lärt sig att han brukar tycka det blir fint när det väl är klart. Så numera säger han bara ja och gör som jag säger 😉 Han tycker att det här blev riktigt bra. Jag då? Jag är galet nöjd med vår skapelse! I all sin enkelhet.

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.