livet

EN LITEN ÖVERRASKNING KAN BETYDA MYCKET

En liten överraskning kan betyda mycket. Det behöver inte vara så märkvärdigt eller storslaget för att man ska planera något extra i vardagen för sin livskamrat, barn eller vän. Eller någon annan för den delen.

liten överraskning kan betyda mycket

Jag kan inte direkt påstå att jag är överöst med överraskningar. Det är inte Andreas bästa gren (han har andra bra grenar istället). Hos oss är det mera jag som kommer på små överraskningar. Jag planerar in något i hemlighet, istället för att jag föreslår att vi ska hitta på x eller y, så planerar jag bara.

liten överraskning kan betyda mycket

Men det händer även att han fixar något. Här är en annan gång han planerat in en överraskning. Då fick jag 20 minuter på mig. I helgen fick jag iallafall veta dagen innan 🙂 Och här är senaste gången jag fixade en överraskning.

liten överraskning kan betyda mycket

Vi hade under dagen varvat avkoppling i medelhavsvärme på trädäcket med att springa runt inne och packa för nästa resa. På eftermiddagen duschade vi och tog cyklarna ner mot stan. Vi stannade till en kort stund för en liten photoshoot i Vattenparken. Vi cyklade mot centrum och närmade oss Hamnmagasinen, ett av våra favvoställen, och saktade in. Men nähä, det var en undanmanöver.

liten överraskning kan betyda mycket
En liten överraskning kan betyda mycket

Han ökade farten igen och kom förbi Bombance, som är ett annat favvoställe. Där saktade han också in, men nä, vi trampade vidare. Men strax efter parkerade vi cyklarna och gick den lilla biten tillbaka till Bombance. Vid den här tiden hade det vackra vädret ändrats till soldis, men fortfarande väldigt varmt och skönt. Helt perfekt att sitta där och njuta och koppla av en lång stund. Vi konstaterade att det var väldigt lugnt på stan trots att det var lördag.

Efter en stund fyllde det på med folk, både på den här White Guide-rekommenderade restaurangen och hos ”grannen”. När Andreas tyckte det var dags gick vi tillbaka till cyklarna. Han styrde mot, och näääästan stannade vid, vår nygamla favvo som vi var hos nyligen. Vårt besök hos Enoteca Rådhusbacken kan du läsa om här. Men även nästan-stoppet där igår var en undanmanöver. Han trampade på igen och vek av på en sidogata och till sist närmade vi oss ån igen.

liten överraskning kan betyda mycket

Det blev till sist middag med den här utsikten. Vi hade återigen hamnat på Hamnmagasinen, som vi brukar äta hos minst en gång per år. Ett ställe vi verkligen gillar. Innan vi satte oss till bords var jag ju tvungen att pipa in på en av magasins-lokalerna där det var loppis. Hittade inget speciellt denna gång. Det roligaste var nog när vi hörde ett barn säga ”mormor, det är livsfarligt att gå på loppis” 🙂 🙂 Undrar just om hon fått det från morfar 😉

En liten överraskning kan betyda mycket

Ganska snart satt vi där med ett varsitt glas bubbel och njöt. Igen. Det var redan vid 17.30. Vi har kommit på att det är otroligt skönt att boka så pass tidigt. Man hinner i lugn och ro sitta en stund och kanske nästan hinna äta upp, innan anstormningen kommer. Och man hinner även ta del av den härliga stämning som blir med en massa glada människor, lite så där på slutet när man själv bara ska dricka ur det sista och sen lämna.

liten överraskning kan betyda mycket

Jag tog halloumiburgare och Andreas smashburgare. Alltså, hamburgarna på såna här uteställen har verkligen hög kvalitet numera. Jag har helt klart fått upp ”ögonen” för det.

Det är verkligen ett trevligt ställe och vacker miljö. Mätta och nöjda trampade vi hemåt. 3 km senare var vi hemma vid 20-tiden efter en supermysig eftermiddag och kväll!

Jag tror att många drar sig för att hitta på någon överraskning. Kanske tänker att det måste vara av nån speciell anledning eller kanske tänker att det måste vara något stort. Men så enkelt att bara tänka ut nåt eller ett par ställen att åka till och sen boka bord. Eller varför inte fixa en picknick-korg och ta sig ut i skogen eller till en park. Såååå mysigt! Eller varför inte åka på en utställning eller museibesök. Eller göra något speciellt hemma. Eller typ vad som helst som uppskattas.

Och du, kom ihåg, om du har behov av att ha kontroll på läget och vad som ska ske. Bit ihop bara. Det kommer att bli bra om du fokuserar på att det blir bra. Och blir det inte perfekt enligt dig, bit ihop. Den som ordnat överraskningen har ansträngt sig för att göra något extra! Tack och lov behöver jag inte bekymra mig över sånt. Det blir alltid bra!

Och om det är du som ska fixa något, försök välja något som den andre uppskattar lite extra. Det blir inte lika bra om du väljer något som du gillar mera än den du fixar för.

Både jag och Andreas uppskattar såna här små saker som vi gör för varandra. Ett sätt att visa att den andre betyder något för en. En bekräftelse på att ”det är du och jag”. En liten överraskning kan betyda mycket!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.