bygga nytt trädgård

LÅNGA TRAPPSTEG I STEN MOT ENTRÉN

Delmål två är klart. Vi har nu långa trappsteg i sten från garageuppfarten upp mot entrén. De sista stenarna kapades och kom på plats dagen innan Kreta-resan. Så skönt att ha det klart!

långa trappsteg i sten

För två veckor sen visade jag då vi var klara med stenläggningen framför entrétrappan. Det kan man läsa om här. Sen matade vi alltså på med de långa trappstegen mellan garageuppfarten och entrén. Det har varit en hel del klurerier för att få till rätta avstånden och lutningarna.

långa trappsteg i sten

Lite halvsvårt att få till allt när vi har planteringar på båda sidor. Planteringen till vänster med en med mur framför hade vi ju sen förra sommaren så den nya trappan skulle byggas mot den muren och samtidigt ha bra avstånd till muren till höger, som byggdes parallellt med trappan. Muren till höger kunde inte vara rak eftersom det ska bli en nästan rund plantering och murbocken kan inte svängas in hur mycket som helst.

långa trappsteg i sten

Dessutom är trappan sned, och går alltså inte helt rakt upp emot entrén, och behövde ansluta på ett snygg sätt till ”planen” framför entrétrappan. Det var Andreas som la ut markstenen på översta trappsteget. Han la ut dem i en sväng och fick till det riktigt bra. Det är verkligen en utmaning att få till lagom avstånd i bredd.

På bilderna ser det ut som nyansskillnad på stenen, men det beror på att vi precis hade sopat ut fogsand på de nya långa trappsteg i sten.

långa trappsteg i sten

Där till höger ser man muren till den nya planteringen, som är halvfärdig. Och längs husväggen, från höger i bild och mot entrétrappan, ska det gå en ramp av marksten. Alltid bra att kunna rulla upp en skottkärra, rullator eller barnvagn.

Långa trappsteg i sten

Rampen och det sista på planteringsmuren har vi tänkt hinna med innan vintern. Vi får väl se om vädret är på vår sida.

långa trappsteg i sten

Välkommen hem till oss! 🙂

Det är måndag och jag har fortfarande semester. På onsdag drar vardagen igång igen.

Önskar er en fin start på veckan!

Må bäst!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.